Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Minibüsçü Gerginliği

Yalova Belediyesi’nin ilçeden ile yolcu götüren minibüslerin yolcuları şehir dışına inşaa edilen Yalova Şehirlerarası Terminal’inde bırakma kararı alması bu hatlarda çalışan minibüsçüleri çileden çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Sabah 09:00’da Yalova’nın Tonami Meydanında toplanan yaklaşık 300 minibüs 400’e yakın şoför olayı protesto için E-130 karayolunun Yalova’ya geliş isitkametini trafiğe kapadı. Polis tüm uyarılara karşı yolu trafiğe açmayan şoförleri tartaklayarak dağıtırken araçlarını ise vinçlerle çekti.

Yalova güne minibüsçü eylemi ile başladı. Yalova Belediyesi’nin ilçelerden il merkezine yolcu taşıyan minibüslerin yolcularını il içerisine bırakmalarını yasaklayarak şehrin yaklaşık 3 km dışına inşaa edilen Yalova Şehirler Arası Otobüs Terminaline götürüp inidi bindiyi burada yapmalarını karara bağlamıştı. Buna Yalova’nın Altınova, Çiftlikköy ve Çınarcık ilçeleri minibüsçüleri araçları ile il içerisine gelerek Tonami Meydanında toplandı. Yaklaşık 300 araçla E-130 karayolunun Yalova istikameti ile Bursa Yalova-Yolunun kapatan minibüsçüler polisin tüm uyarılarına rağmen yolu trafiğe açmadı. Yaklaşık 3 saat boyunca trafiğe kapalı kalan yolda uzun araç kuyrukları oluşurken tıkanan yolda mahsur kalan sürücüler ise eyleme tepki gösterdi. Bir ara yolda oturma eylemi yapan minibüsçüler Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ve Yalova Valisi Yusuf Erbay’ın yanlarına gelmesini istedi. Kısa süre sonra minibüsçülerin yanına Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Dinçer İlhan geldi. Minibüsçüler tarafından yuhalanan İlhan kısa süre sonra bölgeden uzaklaştı. Ardından İldeki tüm birimlerde bulunan polis memurları olay yerine takviye olarak çağrıldı. Bu esnada Çevik Kuvvet polisleri ise dağılmamakta direnen sürücüleri tartaklayarak dağıttı. Yolu tıkayan araçlar ise çağırılan vinçlerle çekilmeye başlandı. Bu olayın ardından olay yerine gelen SS.Çiftlikköy Minibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Metin Sadioğlu emniyet yetkilileri ile konuştuktan sonra minibüslerin yol kenarına alarak trafiği açmalarını istedi. Minibüsçüler araçlarını yol kenarına çekerek 3 saat boyunca tıkadıkları E-130 karayolunu trafiğe açtılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.