Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vefa Salman’dan Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Vefa Salman yazılı bir açıklama yaparak, “’Aday saptamada hangi seçim çevresinde hangi yöntemin uygulanacağına Parti Meclisi karar verir.’ ifadesi açıktır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Vefa Salman’dan Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkan Aday Adayı Vefa Salman açıklamasında, “CHP’nin anayasası CHP tüzüğüdür. Tüzüğün 58/B Maddesine göre “Aday saptamada hangi seçim çevresinde hangi yöntemin uygulanacağına Parti Meclisi karar verir.” ifadesi açıktır. Dolayısıyla adayın meşru olup olmadığı birilerinin fikirlerine göre değil parti tüzüğümüze göre ve siyasi partiler kanununa göre belirlenir.

Son haftalarda sandık istiyoruz diye çırpınanları anlamakta zorlanıyorum. Ben ve arkadaşlarım arasında sandık gelmesine itiraz eden herhangi birisi asla olmamıştır ve olması da mümkün değildir. Bildiğim kadarıyla CHP teşkilatında da itiraz eden birileri yoktur. Partimizde birlik beraberlik çağrısı yaparken diğer taraftan sürekli hizip yaratma telaşında olan arkadaşlar bence iyi düşünmelidirler. Partimize uzun yıllar hizmet eden ve siyasetin acemisi olmayan bir partili olarak Medya önünde bu ve benzeri açıklamaların partimize zarar verebileceği kanaatindeyim.

CHP, kurumsal yapısıyla, parti içi demokrasi anlayışıyla Türkiye’nin en ileri anlayışa sahip siyasi partisidir. CHP’li her üye bunun bilincinde hareket eder ve parti tüzüğüne uyar, ve uymak zorundadır.

CHP’nin adayı tüzüğümüzde belirlenen hangi yöntemle belirlenecek olursa olsun daima meşrudur.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu ve heyecanını birlikte paylaştığımız bugünlerde, halkımızın bize verdiği “bir olun birlik olun” mesajının iyi anlaşılması ve asla unutulmaması gerekmektedir. Milletimizin bizden istediği daima “tek yürek tek ses” olmamızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle partimin bugüne kadar bana kazandırdığı sorumluluk bilinciyle belirlenecek olan partimiz belediye başkan adayının Yalova’ya hayırlı olmasını temenni ediyor tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.