Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ve Mehmet Erdem CHP’den Ayrıldı

İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları bir istifa dilekçesi ile başladı. Geçtiğimiz hafta yapılan Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda, partisinin aldığı grup kararına uymayan ve oturumu terk eden Meclis Üyesi Mehmet Erdem, CHP’den istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Ve Mehmet Erdem CHP’den Ayrıldı

Noter onaylı istifa dilekçesini geçtiğimiz Perşembe günü verdiğini belirten Erdem, dilekçesini Meclis Başkanı Atalay Beştaş’a da sundu. Mecliste böylece çok kritik oylamaların yapılacağı bu hafta öncesinde, dengeler bir kez daha değişmiş oldu.



Erdem, “Fitoz’u Birileri Yönlendiriyor”

Artık bağımsız kalan Meclis Üyesi Mehmet Erdem ise yaptığı açıklamada, başka meclis üyelerinin de grup kararlarına uymadığı zamanlar olduğunu hatırlatarak, “Ancak o zaman hiçbir şey olmadı. Şimdi ise çok ağır ithamlarda bulunuluyor. Fitoz henüz altı aylık bir siyasetçi ve il başkanı. Birileri onu yönlendiriyor. Bundan sonra bağımsız olarak kalmayı düşünüyorum” dedi.

Erdem, kızının belediyeye yeni girmediğini, 3-4 aydır Yalova Belediyesi bünyesinde çalıştığını da sözlerine ekledi. Erdem, “CHP’nin politikası her şeye hayır şeklinde. Bazen de olumlu olmak, yerel yönetimlere gerektiğinde önünü açmak için hamleler yapmak lazım. Partiye istifamı gönderdim. Herkesin yaptığını ben yaptım. Bundan bağımsız bir üye olarak hizmet vermeye devam edeceğim. İstifaya çağırmasını doğru bulmadım. Önce bir insana ihtar verilir. Direk bir seferde insana ajan yakıştırması yanlış bence” dedi.



Erdem’e ajan suçlamasında bulunmuştu

CHP İl Başkanı Cemil Fitoz, parti grup kararına uymayan ve TİGEM, Arboretum, Yalovaspor Tesisleri, Hacımehmet Ovası imar değişiklikleri taleplerine red oyu kullanmayan Mehmet Erdem’e basın yoluyla çok ağır ithamlarda bulunmuş ve kendisini istifaya davet etmişti. Fitoz, “Bir ajan gibi aramızda bulunan Mehmet Erdem, kişisel ve ailevi çıkarlarını, partimizin ve grup kararımızın önünde değerlendirerek, Yalova’nın geleceği ile ilgili hayati konuları desteklememiştir. Bugün bunu partimize yapan kişinin, yarın hangi partiye, dostunu, dava arkadaşını ne karşılığında peşkeş çekeceği belli değildir” demişti. Fitoz, Erdem’in kızının Yalova Belediyesi’nde işe alınmış olduğunu söyleyerek, “Eğer böyle ise sayın belediye başkanı ve İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Erdem şunu bilmelidir ki, Yalova’nın geleceği 585 TL taksitle veya hiçbir maddi değer ile alınamaz” demişti.

Meclisin Ağustos ayı ilk oturumunda 4 gündem maddesi görüşüldü. Ancak geçtiğimiz ay tartışmalar yaşatan “Aktarma Cetveli” sorunu yüzünden görüşülen gündem maddelerine Cuma gününe kadar komisyonlar tarafından görüşülmek üzere süre verildi. Tartışmalar ise, köylere aktarılan bütçe ödeneklerindeki dengesizlikler oldu. Yoğun eleştiriler üzerine AKP Grubu, aktarma cetvelindeki kalemlerin yeniden düzenlenmesi için süre istemek durumunda kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.