Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulu Önder’i Özlemle Andık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 73. Yıldönümünde Yalova’da düzenlenen törenle anıldı. Atanın huzurunda saygı duruşunda bulunan Yalova’lılar 73 yıldır süren özlemi bir kez daha yüreklerinde hissettiler.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Ulu Önder’i Özlemle Andık

Atatürk ölümünün 73. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Yalova’da da anıldı. İlk tören Cumhuriyet Alanında düzenlendi. Törende Yalova Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, askeri ve mülki erkan ile öğrencilerde hazır bulundu. Yalova Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın Atatürk Anıtına Çelenk sundu. Saatlerin 09:05’i göstermesi ile birlikte sirenler eşliğinde Türk Bayrağı yarıya indirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanında ki tören sona erdi.

Buradan Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonuna geçen protokol Yalova Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen anma programına katıldı. Program Yalova Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman’ın konuşması ile başladı. Şişman yaptığı konuşmada Ulu Önder Atatürk’ün eğitime verdiği önemden bahsetti ve Atatürk’ün çeşitli zamanlarda söylediği sözlere konuşmasında yer verdi. Programda Yalova Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılâpları Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Tunca Özgişi ise Atatürk’ün düşmanla değil cehaletle savaştığını dile getirdi. Özgişi, “Atatürk’ün ömrü çok uzun bir ömür değil ancak o bu ömre çok şeyler sığdırmıştır. Türkiye’nin nüfusu o dönem 12 milyon, nüfusun ise yalnızca yüzde 10’u okuma biliyor. Avrupa’da ise bu oran yüzde 90. 72 ortaokulumuz, 23 lisemiz var. Toplam 9 fakülte var. Bu sayılar oldukça düşük. Bu şirin Yalova’da bugün 21 lise var. Sade ve sadece 9 fakülte varken bugün Yalova’da 5 fakülte, 4 yüksekokul ve 2 enstitü var. Atatürk büyük işler başarmıştır. Atatürk, 1911’lerde eğitimin önemini anlamıştır. Atatürk, Ankara’da bir organizasyon yapıyor. Ankara’da 1’inci maarif kongresi yapıyor. 90 kilometre yakınınızda düşman var ama o kongre düzenlemiş. O dönem evet Yunanlılar var ancak bence Atatürk’ün en büyük düşmanı cehaletti. En büyük savaşını cehalete yapmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Atatürk’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından Yalova Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo seslendirildi. Öğrencilerin hazırladığı program protokol mensuplarından tam not aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.