Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tigem Halka Açılıyor

Yalova Belediye Meclisi TİGEM’in içerisinden geçen Samanlı Deresi ile Samanlı Köyü ve Akköy arasında kalan bölgenin sahilden içe doğru 100 metrelik bölümünün yapılacak revizyon imar planı ile halka açılmasına karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Belediye Meclisi belirtilen bölgede planlama yapılması için konuyu İmar Komisyonu’na sevk etti. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Bu kararın alınmış olması TİGEM’in gerçek anlamda halka açılabilmesi için çok önemli” dedi.
Yalova Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısını yaptı. Meclis’in bir gün süren toplantısında TİGEM’in halka açılması için önemli bir adım atıldı. Belediye Meclisi gündemine gelen TİGE M içerisinden geçen Samanlı Deresinden başlayarak Samanlı Köyü ve Akköy’e kadar uzanan alanda sahilden içe doğru uzanan 100 metrelik alan içerisinde 18 uygulaması ve kıyı düzenlemesine imkan sağlayacak revizyon imar plan düzenlemesine gidilmesi kararlaştırıldı. Kararın alınması öncesinde bir konuşma yapan Yalova belediye Başkanı Yakup Koçal, “Şu anda alacağımız bu karar TİGEM’in gerçekten halka açılabilmesi için çok önemli. TİGEM arazisi her ne kadar şu anda belediye tarafından işletiliyor olması nedeniyle halka açık gibi görünse de belediyenin buradan çıkması ile buralar yeniden TİGEM ya da 3ncü şahıslara geçerek halka kapanabilir. Yine halkta TİGEM’in yıllarca yaptığı gibi bu bölgenin üniversiteye geçmesi ile halka kapanacağı yönünde bir tedirginlik hâkim. Biz Belediye Meclisi olarak burada yapılacak olan revizyon imar planı sayesinde TİGEM arazisini halka açmış olacağız” dedi.
Ardından yapılan oylama ile burada yapılacak revizyon imar planı değişikliği için planlama çalışması yapılmasına yönelik konu İmar Komisyonuna sevk edildi. Komisyondan gelecek planlama ise Ağustos ayı meclisinde oylanarak yürürlüğe girecek.



Çiçekçilik Osb Revizyon Alanı Ve Sanayi Alanı Çevre Düzeni Planından Kaldırılacak

Yalova Belediye Meclisi 1/25.000’lik Çevre düzeni planında yer alan Çiçekçilik OSB rezerv alanının ve yine yan sanayi alanının yer alacağı sanayi alanının Çevre Düzeni Planından kaldırılmasına yönelik olarak Bursa 3ncü İdare Mahkemesinden gönderilen kararı görüştü. Buradaki uygulama ile ilgili Yalova Belediyesi Şehircilik Müdürü Alpay Biterge’den bilgi alan meclis üyeleri mahkeme kararını geldiği şekliyle oylayarak Çiçekçilik OSB rezerv alanı ve sanayi alanının 1/25.000’lik Çevre Düzeni Planından kaldırılmasına oy birliği ile karar verdi.



Belediye Bilişim OSB Müteşebbis Heyetinde 7 Üye İle Temsil Edilecek

Yasa gereği Bilişim OSB müteşebbis heyeti sayısının 15’e yükselmesi ve Yalova Belediyesi’nin Bilişim OSB Müteşebbis Heyetinin % 40’lık katılım payına sahip olmasından dolayı 7 üye ile temsili gerekiyor. Bu nedenle Bilişim OSB Müteşebbis Heyetinde 5 olan Yalova Belediyesi üye sayısı 7 asil ve 7 yedek olarak yeniden belirlendi. Mevcut 5 asil üyeye AKP Belediye Meclis üyesi Ferman Terler ile CHP’li Belediye Meclis Üyesi Baydur Bilen’in, Yedek üyeliklere ise Halit Güleç (DP), Şenol Ulutürk (DP) ve Ali Alicik (DP)’in eklenmesine Belediye Meclisinin oy birliği ile karar verildi.
Yalova Kültür Sanat Festivali’ne Belediye’den Tam Destek
Yalova’da bu yıl 12 Temmuz-28 Temmuz 2010 tarihleri arasında kutlanacak olan Yalova Kültür ve Sanat Festivali’ne Yalova Belediyesi maddi destek sağlayacak. Yine oluşturulan komisyonda yer alan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Genel Meclisi de festival için gerek duyulan 300 bin TL’lik giderlerin karşılanmasında finans sağlayacak.
Festival boyunca Yalova’ya gelecek ekiplerin gösteri yapacağı ilçe ve belde belediyelerinden de bu festival için gerek duyulan giderlere destek sağlamaları istenecek.



İşgaliye Harcı Düşürüldü

Yalova Belediye Meclisi geçtiğimiz yıllarda 80 krş olarak uygulanan işgaliye harcı bedelini bu yıl indirdi. Badgodesberg Parkı ve Gazipaşa Caddesi üzerinde yer alan işletmelerden alınan işgaliye harcının bu yıl işletmelerin masa ve sandalye alımına bağlı olarak yaptıkları harcamalar göz önünde bulundurularak destek amaçlı olarak 50 krş’a indirilmesine meclis üyelerinin oy birliği ile karar verildi.
Yalova Belediye Meclisi dilek ve temennilerin ardından Haziran ayı Olağan Toplantısını sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.