Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Termal’de Hedef 30 Bin Yatak

Yalova'nın Termal ilçesi Belediye Başkanı İsmail Atik, ilçeye gelecek yatırımlarla 30 bin yatak kapasitesine ulaşmayı öngördüklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Termal’de Hedef 30 Bin Yatak

Atik, yaptığı açıklamada, 2012 yılında İstanbul’da Sağlık Turizmi Kongresi’ni yapıldığını hatırlattı. Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği organizasyondan bahseden Atik, “Bakanlıklar sağlık turizminde Türkiye’de 50 bin yatağı hedefliyor. Bunun 10 binini de, yüzde 20’sini Yalova, Termal ve Armutlu da hedefliyor” dedi.



Avantajı Kullanacağız

Hedefin önemli olduğuna dikkat çeken Atik, “Bu hedefin oluşmasında bizim yaptığımız çalışmalar önemli. Bu bakanlıklara ivme kazandıran da bizleriz. Talepler büyük bir planlama yapma ihtiyacı doğurdu. Türkiye’nin ilk kaplıca ruhsatlı işletmesi Termal kaplıcaları. Sağlık Bakanlığı’ndaki birinci işletme. Tıp hekimlerinin sağlık tedavisine gönderdiği ilk yer. Bunun avantajını kullanacağız” diye konuştu.



Hedef 30 Bin Yatak

Termal’de hedeflerinin 30 bin yatak kapasitesine ulaşmak olarak açıklayan Atik, şunları kaydetti: “Dolayısıyla bu 10 bin yatak devletimizin ön gördüğü yatak. Ama bir de özel şahısların teşebbüsleri var. Şu anda 7 bine yakın yatağımız var. Bunlardan 2 bin 500’ü düzenli yatak şeklinde. Diğer kalanı ev pansiyonu, apartlar şeklinde. Bu bundan sonra artacak. Devletimizin ön gördüğü 10 bin yatak var. Şu anda zaten bizim 10 bine yakın yatağımız var. Biz bunu geçeriz. Termal’de hedefin 30 bin yatak olmasını ön görüyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.