Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Son Irmak Büyücüleri’ Yalova İçin Çalacak

YAÇEP, Yalova’da yapılmak istenen termik santrali protesto eylemlerini sürdürüyor. Bu kez termik santrale müzikle dur diyecek olan YAÇEP’e, Son Irmak Doğa Platformu’nun bir kolu olan ‘Son Irmak Doğa Orkestrası’ destek verecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

27 Haziran Pazar günü saat 13.00’te Gazipaşa Caddesi Kaptan Kafe’nin karşısında gerçekleştirilecek olan mini konserde Son Irmak Büyücüleri olarak anılan 12 kişilik orkestra, Yalovalılara müzik ziyafeti sunacak. Orkestra, daha önce Fethiye’de HES karşıtı mücadele veren Yuvarlakçay’a giderek destek konseri vermişti.



Uyar, “Doğanın Müziğini Dinlemek İçin Buluşalım”

Yalova Çevre Platformu Başkanı ve TEMA İl Temsilcisi Feride Uyar, tüm Yalovalıları Pazar günü sahile beklediklerini dile getirerek, “Yüz yıllık çınar ağaçlarının altında ve mavi denizin gölgesinde randevu veriyoruz Yalovalılara. Çünkü Son Irmak Doğa Orkestrası, YAÇEP’in ve Yalova halkının termik santrale karşı mücadelesine destek vermek amacıyla bizimle olacak ve bizim için çalacak. YAÇEP’in sizlere bir kere daha daveti var. 27 Haziran’da kimseye söz vermeyin, bir saatinizi ayırın ve Yalova’daki bu anlamlı etkinliği kaçırmayın. Termik santrallere karşı, HES’lere karşı, nükleer çılgınlığa karşı, ülkemizdeki doğayı düşman belleyen tüm garip ve haksız uygulamalara karşı tepkimizi, son derece saygılı ve ince bir stille, bu kez müzikle göstereceğiz. Çınar memleketi Yalova’da çınarlar kadar kardeşçe, çınarların gölgesinde ‘doğanın müziğini’ yani Son Irmak’ı dinlemek üzere buluşalım” diye konuştu. İstanbul’dan gelecek olan grup ve dinleyiciler, 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli önünde buluşarak konser yerine gidecek.



Yalova’dan Sonra Rota Mersin, Antalya, Munzur ve Rize-Artvin

Bir oda orkestrası olan ‘Son Irmak Doğa Orkestrası’, performansları süresince Baroktan klasiğe, romantikten çağdaş eserlere ve Kafkas ezgileri içeren etnik müziklere yer verecek. SIDO’nun repertuarında Vivaldi’nin Mevsimler Konçertosu'ndan Brahms’ın Macar Dansı’na, Mozart’ın Küçük Bir Gece Müziği’nden Nevid Kodallı Telli Turna Orkestra Süitine kadar bir çok ölümsüz eser yer alıyor. SIDO, temmuzda Mersin Anifest, Antalya Alakır, Munzur ve ağustos başında Rize-Artvin Gola şenliklerinde çalacak.



Son Irmak, Son Ağaç Kurumasın Diye…

Türkiye’deki fütursuz doğa katliamına, özellikle HES’lerle ırmakların yolunun, termik santrallerle toprakların kaderinin değiştirilmesine karşı çıkan, nükleere karşı Anadolu’nun sessiz çığlığına müzikleriyle ses veren SIDO, son ırmak kurumasın, son yaprak sararmasın, son bir damla hava temiz kalsın diye uğraşıyor. Kızılderili Şef Seattle’in beyaz adama yazdığı mektubun bu yüzyılda gerçekleştiğini gören bir nesil olduğumuzu onlar biliyor: ‘Kömürün, radyoaktif elementlerin ve enerjinin yenilemez olduğunu son ağaç kurumadan önce fısıldadı bize Kızılderili Şefi Seattle. O yüzden tozu dumana katacağız yeşilin tehlikede olduğu her yerde; toz duman olmasın diye her yerimiz.’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.