Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehitler Gözyaşları Arasında Anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Yalova’da düzenlenen törenle kutlandı. Şehitlik ziyaretinde ise gözyaşları sel oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilk tören Cumhuriyet Anıtında düzenlendi. Törende Yalova Valisi Yusuf Erbay, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Şükrü Korlu, Yalova Belediye Başlan Vekili Halit Güleç ile askeri ve mülki erkan da hazır bulundu. Çelenklerin Atatürk anıtına sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı şehit yakınları adına Vahide Ada yaptı. Ada konuşmada, “18 Mart Çanakkale’nin geçilmeyeceğinin, Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm Dünya’ya haykırıldığı gündür. İşte bu nedenledir ki bu gün yüce meclisimiz tarafından Şehitler Günü olarak kabul edilmiştir. Dünya’da Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyan, 3 kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük adına bedenlerini toprağa koydukları gündür” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına söz alan Dnz. Yüzbaşı Serkan Mermi ise, “Dün bu vatan uğruna canını feda eden Mehmetçik bundan sonrada gözünü kırpmadan canını bu vatan için seve seve feda edecektir” şeklinde konuştu.

Buradaki törenin ardından Şehitliğe gidildi. Protokol mensuplarının katıldığı ziyarette askerler saygı atışında bulundu. Mezarlara başta Yalova Valisi Yusuf Erbay, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Şükrü Korlu ve Yalova Belediye Başlan Vekili Halit Güleç olmak üzere şehit yakınları da çiçekler bıraktı.

Gözyaşlarının adeta sel olup aktığı Şehitlik ziyaretinde, Şehit yakınları mezarlara sarılarak adeta hasret giderdiler. Şehitlerin ruhu için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından duayı ise Yalova Müftüsü Muhittin Sarıkaya yaptı. Eller semaya açılırken dualar şehitler için gökyüzüne yükseldi.

Şehitlik ziyaretini Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi’ne yapılan ziyaret izledi. Burada Yalova Valisi Yusuf Erbay, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Şükrü Korlu ve Yalova Belediye Başlan Vekili Halit Güleç’i dernek başkanı Mustafa Ürkmez karşıladı. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Yalova Valisi Yusuf Erbay, “Millet olarak size bugün ve yarınımızı borçluyuz. Türk milleti adına size teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yalova’da 29 şehidin bulunduğunu dile getiren Harp Malulleri Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez ise artık canların yanmasını istemediklerini ve bu sayının artmasını istemediklerini dile getirdi.

Buradan da Milano Paşalım Ocakbaşı Tesislerine geçen protokol mensupları şehit yakınları ile birlikte yemek yedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.