Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Sanayi Binasının Kivi Bahçesinde Ne İşi Var"

Tema Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, Yalova Devlet Hastanesi'nin karşısındaki Kivi Bahçesine YTSO tarafından bina yapılmak istenmesine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"Sanayi Binasının Kivi Bahçesinde Ne İşi Var"

YTSO tarafından Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Bahçesine Ticaret Sarayı yapılma girişimine ve Devlet Hastanesi karşısında yola cepheli 4000 metre karelik alan da ise Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası yapılacak olmasına Tema Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan'dan tepki geldi.

Yalova'nın birinci sınıf tarım alanlarının elden çıkartıldığını dile getiren Tezcan açıklamasında, "Yalova’da bütün 1. Sınıf tarım topraklarımızı sanayiye ve yerleşime alanlarına kurban yaptık. Ekecek verimli tarım toprağımız kalmadı. Son girişim ise hepsinin üstüne tüy dikti. Türkiye’yi kivi bitkisiyle tanıştıran büyük bir ekonomik değer olmasını sağlayan Araştırma Enstitüsü’nün kivi bahçesi şimdi kaldırılıp yerine hizmet binası yapılmak isteniyor. Duyduğumda inanmak istemedim. Bizzat YTSO yönetim kurulu başkanı sayın Celal Özel’e sordum. Yalova’da başka yer bulamadıklarını, söz konusu yer için yazışmaların bakanlıkta olduğunu ifade etti.

Aynı alan 1989 yılında eğitim, sağlık, yeşil alan gibi amaçlarla Yalova belediyesi bu alanı almak istemiş ve kamu yararı olmadığı gerekçesiyle Danıştay kararıyla reddedilmişti. Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet binasının yapılmasında nasıl bir kamu yararı görüldü ki bu alanın üzerine konmak istiyor.
TEMA Yalova İl Temsilciliği olarak Yalova da artık bir karış 1. Sınıf tarım toprağının dahi tarım dışı amaçla kullanılmasına karşıyız. Yalova’da artık 1. Sınıf toprak savurganlığına son verilmelidir. Tepeler boş duruyor. Çekin ellerinizi verimli tarım topraklarından. Açlık kapımızda bekliyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.