Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pehlivan "Islah OSB Projesi Beni Heyecanlandırıyor"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan yaptığı açıklama ile ildeki OSB projelerini değerlendirirken CHP ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı da eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Pehlivan "Islah OSB Projesi Beni Heyecanlandırıyor"

Yalova'nın en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu dile getiren AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan istihdam sağlaması anlamında OSB projelerini çok önemsediklerini söyledi. Yıllardır yılan hikayesine dönen Çiçekçilik OSB için Bakanlar Kurulu'ndan toplulaştırma kararı çıkmasını beklediklerini dile getiren Pehlivan böylece Çiçekçilik OSB'nin hayata geçirileceğini söyledi. Bilişim OSB Projesinin ise uygulanmasının mümkün olmadığına değinen Pehlivan buraya da Taşıt Araçları Yan Sanayi OSB'nin talip olduğunu bildirdi. Taşköprü beldesinde hayata geçirilmesi planlanan ıslah OSB'den ise övgüyle bahseden AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, "Yalova'nın en ciddi sorunu işsizlik. Bizim hedefimiz üreteceğimiz projelerle işsizliği azaltmak. İstihdam alanları oluşturmak lazım. OSB'ler o nedenle önemli. Parti olarak Yalova'da OSB'lerin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Buna yönelikte gayretle çalışıyoruz. Bunlardan bazıları tamamlanma aşamasına geldi. Çiçekçilik OSB'de bunlardan birisi. Yıllardır yılan hikayesine dönen Çiçekçilik OSB için Bakanlar Kurulu'ndan toplulaştırmaya yönelik karar çıkacak. Bu sayede proje hayata geçecek. Birkaç yıl içerisinde ilimizde 2 ya da 3 OSB'nin daha hayata geçeceğini dile getirmek istiyorum. İlimizin ilk OSB Projesi olan Bilişim OSB Yalova'da siyaset yapan birisi tarafından ortaya atıldı ancak hayata geçirilemedi. Oraya şimdi Taşıt Araçları Yan Sanayi OSB talip oldu. Burada yüksek teknolojili araç yan sanayi ürünleri üretmek istiyorlar. Diğer taraftan Taşköprü beldesinde Islah OSB ile ilgili önemli mesafe alındı. Islah OSB'ler normal OSB'lerden daha güçlüdür. Islah OSB'ler ili şahlandıracak nitelikte oluşumlardır. Islah OSB konusu her görüşüldüğünde ben çok heyecanlanıyorum.

Geçtiğimiz günlerde TİGEM arazisi ihalesini kazanan Yalova Garden'in de devreye girdiği andan itibaren bölgeyi bir cazibe alanına dönüştüreceğine inanıyorum. Burası çiçekçilik sektörünün ulusal ve uluslar arası anlamda temin merkezi haline gelecek" dedi.



"Yalova Anadolu Kasabası Görünümünden Kurtulmalı"

Üstü kapalı bir şekilde Yalova Belediyesi'ni ve Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı da eleştiren AKP Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, "Yalova'ya yatırımcı gelmesi için Yalova'nın bir Anadolu kasabası görünümünden kurtulması lazım. Trafik keşmekeşi içinde yok olmuş, çöp dağlarının her geçen gün büyüdüğü bir ile yatırımcı gelmez" dedi.



"Bu CHP İle Nasıl Birlikte Yürürüz"

Açıklamalarında CHP'yide eleştiri yağmuruna tutan Pehlivan, "Yalova'da siyaset yapanlar hep birbirlerini karalayarak siyaset yapmayı tercih ediyor. Örneğin biz Yalova'ya üniversite kurulsun diye çabalarken CHP TİGEM arazisi için Atatürk'ün mirası diyerek karşı çıkmıştı. Aynı CHP Arboretum'un satışına önce evet dedi sonra önerge verip satışın iptalini istedi. Biz bundan umutlandık ama sonradan yeniden çark ettiler. Biz onlarla nasıl aynı yolda yürüyeceğiz. Nasıl Yalova'nın 10 yıl sonrasını planlayacağız" diye sordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.