Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özsümer, "Kentsel Dönüşümle İlgili Herkesi Bilgilendireceğiz"

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer Yalova Romanlar Dayanışma Derneği Başkanı Necdet Karabulut’un, ‘Muhattap arıyoruz’ sözlerine cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Özsümer, "Kentsel Dönüşümle İlgili Herkesi Bilgilendireceğiz"

Özsümer kısa süre içerisinde açılacak ofislerle hak sahiplerinin bilgilendirilmesine başlanacağını söyledi.

Geçtiğimiz gün bir açıklama yapan Yalova Romanlar Dayanışma Derneği Başkanı Necdet Karabulut Bağlarbağı Mahallesinde yapılacak olan Kentsel Dönüşümle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını dile getirmişti. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı mahalleye davet ederek halkı bilgilendirmesini isteyen Karabulut'a cevap Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer'den geldi.Vatandaşı yanlış yönlendirmek istemedikleri için dönüşüm ile ilgili durumların netleşmesini beklediklerini ifade eden Özsümer, projelendirme çalışmalarının da devam ettiğini söyledi. Özsümer, “Kentsel dönüşümle ilgili yeni ofisler kurulacak. Bakanlar kurulu kararı alındı. Şu anda hazırlıklar yapılıyor. Bu bölge için projelendirme çalışmaları devam ediyor. Aracı kuruluşlar belediye içinde veya dışında ofisler açacaklar. Daha sonra kentsel dönüşüm ile ilgili olarak muhataplarla irtibata geçilecek. Hem bilgilendirmeler yapılacak hem de yer isteyene yer, daire isteyene daire veya parasını almak isteyenlerle para verilecek. Bu bölgedeki insanlar ile şu ana kadar oturup konuşamadık. Çünkü daha net olarak durum belli olmadığı için kendilerine yanlış bilgi aktarmak istemiyoruz. Sağlıklı bilgi vermek istiyoruz. Sınırlar yeni belirlendi. Bu anlamda bir sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Özsümer, “10 hektarlık bir bölgede ciddi anlamda bir sıkıntı var. Alt yapısına elimizi süremedik. Kentsel dönüşüm yüzünden. Orada alt yapı yok üst yapı yok. Yollar kalmış durumda. Yapmış olduğumuz zaman komple yapmak lazım” ifadelerini kullandı. Vatandaşların bu bölgedeki tercihini bilemediğini aktaran Başkan Yardımcısı Özsümer, “Ama Bağlarbaşı mahallesindeki vatandaşlara hitap edersek kalırlar. Beklide başka bir bölgeye taşınma kararları da alınabilir. Kalırlarsa eskiye dönme kaygım yok. Projesi iki ayrı bölge olduğu için herhangi bir sıkıntı yaşanacağını zannetmiyorum” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.