Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özsümer; “Bu Rakamlarda mı Yalan?”

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Özsümer ve Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu arasındaki tartışma sürüyor. Ahmet Özsümer bu kez de Belediye meclis toplantısında dağıtılan rapora göre belediyenin borçlarını açıklayarak “Bu Rakamlarda mı Yalan?” dedi

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Özsümer Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’na cevaben yaptığı açıklama şöyle; “Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, geçtiğimiz hafta ki, parti disiplini ile alakalı uygulamamıza ve eleştirilerimize herhalde çok içerlemiş olacak ki, iddialarımı ispatlayamadığım takdirde, şahsimi istifaya davet etmiş ve özür dilememi istemiş.

Korkmadan, menfaat beklemeden, Yalova kamuoyu ile doğruları paylaşmak ve bazı hatırlatmalarda bulunmak, bulunduğumuz makamın asli görevidir, bundan da çekinmeyiz.



Samimi olmaya davet ediyorum

Ancak, Sayın başkan, basın açıklamasının başında, bir ifade kullanmış ki, bende bu ifadenin hangi amaçla kullanıldığını anlamadım, isterseniz bununla başlayalım.

Sayın belediye başkanı, “Başkan’ın tetikçileri” ifadesiyle ne demek istediğimi tam olarak anlayamamış, DP gibi bir partinin mafya tabirleriyle konuşan bir il başkanına sahip olmasını, gerçekten çok üzücü bulmuş.
Sayın başkanıma yakin zamandan ufak bir hatırlatma yapayım;
Benim açıklamayı yaptığım tarih 11/09/2008, başkanın kullandığım kelimeyi çok üzücü bulduğu tarih 12/09/2008.
Bir gün sonra, tarih 13/09/2008 saat: 14.00, yer: AKP Beyoğlu ilçe teşkilatı kongresi, başbakan Tayyib Erdoğan konuşması sırasında şu cümleyi kullanıyor;
“Her türlü medya tetikçisi ile mücadele edeceğiz.”

Sayın başkan, acaba, aynı tabiri kullanan, başbakanımız ve kendi partisinin genel başkanı içinde aynı şeyleri mi düşünüyor, yoksa farklı amaçlarla, geçmişimizle ilgili tek bir karanlık nokta olmamasından dolayı, çamur at izi kalsın mantığı ile şahsıma fason etiket yapıştırmaya mı kalkışıyor?

İller Bankası, SSK, Halk Bankası, Tedaş ve özel bankalara borcu olduğu iddiasında da bulunarak kendisi bizzat halkı kandırmaya çalıştığımı iddia ediyor ki, özel banka demekteki kastim, belediyelerin kredi ilişkilerini, iller bankası vasıtası ile yürütmesidir, onun haricindeki bankalar kastedilmiştir.



Bu rakamlarda mı yalan?

Son yapılan belediye meclis toplantısı sonrasında, Yalova Belediyesi tarafından borç alacak raporu dağıtıldı. Raporu aynen aktarıyorum.



Kamuya olan borçlar

SSK+vergi dairesi: 2.903.000
Taşınmaz kültür varlıkları: 247.484
İller bankası: 9.075.000
Halk bankası: 9.794.267

Özel sektöre olan borçlar: 4.000.000
Kamulaştırma mezarlik: 1.022.000
Uedaş: 687.000
Kamulaştırma devlete: 1.120.751
Deprem tazminatları: 1.768.000
Toplam: 30.617.502

Sayfada ayrıca iller bankasından alınan kredinin 10 yıl, halk bankasından alınan kredinin ise 5 yıl vadeli olduğu belirtiliyor. Birde en altta ufak bir ayrıntı yazılmış. Diyor ki, borçlara faizler dahil edilmemiştir!
Biri 10, diğeri, 5 yıl vadeli, yaklaşık 20 trilyonluk 2 kredinin, en iyimser şekildeki faizleri toplamını hesaplatın, neredeyse ana parasına yakin çıkar.

Ayrıca bu raporda, SSK+vergi borcu’nun birlikte 2.903.000 trilyon olduğu iddia ediliyor, ancak, 30.06.2008 tarihi itibari ile gelir idaresi başkanlığı’na ait internet sitesinde Yalova belediyesi’ne ait sadece vergi borcunun 4.516.062 olduğu açıkça görülüyor, sadece vergi borcunun, faizi ile birlikte tahmini olarak bu günkü miktarı, 6.500.000 YTL’dir.
Yukarıdaki rapora sadece 2 bankaya olan kredi faizini ve bu günkü vergi dairesine olan borcu eklerseniz toplam borcun 50 trilyonun üzerinde olduğunu görebilirsiniz.
Birde bu raporun gelirler sayfası var ki, inanın işletme fakültelerinde örnek rapor olmaya namzet.

Su parası alacağından, emlak vergisi, terminal kiraları, milli emlak borcuna karşılık verilen 7 konutun tutarına kadar, hatta hatta tahakkuku ve tahsilatı yapılmamış fen işleri yatırımları katkı paylarına kadar, hepsi bu sayfada yer alıyor.
Yani bu rapor diyor ki;
Biz gelecekte almayı planladığımız alacaklarımızla borçlarımızın pek çoğunu ödemeyi düşünüyoruz, belediye personeli maaşı vs. gibi gelecekte karşımıza çıkacak giderlerle ilgili zamanı gelince oturup düşünürüz.
Şimdi ben mi halkı kandırmış oluyorum?



Başkan, istifa etmemi neden bu kadar çok istiyor?

Sayın belediye başkanı, birde sürekli olarak istifa etmem gerektiğini tekrarlamış, nedendir anlamadım. Oysa ben söylediklerimi ispatlamış olmama rağmen başkanın istifa etmesini kesinlikle arzu etmem, çünkü biz sandıkta teslim ettiğimizi, sandıkta geri almak için yola çıktık, bizi bu zevkten mahrum etmesin.

Yalova belediyesinin güç duruma düşmesinden medet uman vatan hainidir
Bir asilsiz suçlamada, Yalova belediyesinin güç duruma düşmesinden medet umduğumuz ifadesidir, başkan bizi başkalarıyla karıştırıyor herhalde, biz bu ülkeye hizmet eden tüm kurumlara gözümüzün içi gibi bakarız, hele ki, önünde Yalova yazan hiç bir kurumun güç durumda olmasından medet ummayız, mesela Yalovaspor, Yalova seyahat gibi.



Sayın başkan DYP belediye meclis üyesiyken de buradaydım, şimdi de!

Ayrıca, sayın başkan unuttu, herhalde. Ben kişilerin değil, Demokrat Parti’nin temsilcisiyim ayrıca, hiçbir partinin kapısına gitmedim, başkan partimizden belediye meclis üyesi iken de bu çatı altındaydım şimdi de buradayım. Demokrat partinin, il delegeleri tarafından, bu göreve seçildim.
Başkan sadece kendi seçim bölgesine takılmış herhalde, oysa biz Yalova’daki 15 belediyeye talibiz.



Özür dilemekte erdemdir


İnsan bir hata yaptığı zaman özür dilemeyi bilmelidir, başkana bu konuda katılıyorum,
Örneğin, kendine ait olmayan bir araziyi ihaleye çıkarıp, karşılığında 4 trilyon alıp, sonrada ihale iptal olunca,
Ya da, belediye tarafından yapılan bir üst geçidi, bittikten sonra hatalı olduğunu anlayıp, yıkıp tekrar yapınca,
Vatandaşın, Hacımehmet ovasındaki yerlerini 2 kat imarlıyken kamulaştırıp, daha sonra 4 kat kararı alıp Toki’ye pazarlayıp, etrafındaki vatandaşlara ait yerlerle ilgili kayıtsız kalınca,
Yüzlerce minibüsçü esnafını İDO iskelesinin girişindeki daracık yola tıkınca,
Yalova’daki zaten can çekişen, binlerce esnafı, 3,5 trilyon para alacağım diye imar düzenlemesi ile şehir merkezinde dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden birine yer yaratıp, yem yapınca,
Bu kentte yaşayan insanların sağlığına karşılık saraylar alınca,
Dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak için yapıldığı iddia edilen konutları belediyeden alacaklı taşeronlara para yerine dağıtınca,
Belediye başkanlığı makamını, vatandaşa kapatınca,
Belediye meclis toplantılarına, Yalova’da olmasına rağmen katılmayınca,
Başka siyasi partilerin iç işlerine karışmaya çalışınca,
Bazı meslek odalarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin, ya da farklı partilerinin meclis üyelerinin ağzından beyanatlar verdirince,
Gerçekten, özür dilemek gerekir!
Başkan bu konuda doğru söylüyor. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.