Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel’den, “Yatırımcıları Ürkütmeyin” Çağrısı

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Celal Özel Yalova’da yatırımcılara karşı yapılan yorumlarda dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Olumsuz yorumların yatırımcıyı kaçırdığını dile getiren Özel, “Yatırımcıyı ürkütmeyin” çağrısı yaptı

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Özel’den, “Yatırımcıları Ürkütmeyin” Çağrısı

YTSO Başkanı Celal Özel Yalova’da yatırımcılara karşı yapılan yorumlarda dozun kaçırıldığını bunun da ile yatırımcı gelmesine engel olduğunu söyledi. Yalova’ya gelmesi düşünülen zararlı yatırımlara yönelik yapılan açıklamaların çok sert olması nedeniyle diğer yatırımlarında başka illere gittiğine dikkat çeken Özel, “Yalova’ya gelecek olan yatırımcılar çok ürküyor. Hangi tür yatırımcı olursa olsun bir yere gelmeden önce orasının nabzını ölçmeye çalışır. Yatırımcılar artık iletişim dünyasını etkili kullanıyor. Bir yere gelmeden bile internet vasıtası ile bir ilin yatırımlara karşı tutumunu ölçebiliyor. O nedenle ildeki herkesin yatırımlarla ilgili yorum yaparken dikkatli olması gerekli. Yorumlar bilinçli bir şekilde yapılmalı. Yoksa kurunun yanında yaşta yanıyor. Yalova’ya gelmesini istemediğimiz zararlı yatırımlara tepki gösterelim derken işin dozu öyle bir kaçıyor ki Yalova’ya katkısı olacak yatırımları da kaçırıyoruz. Zaten Yalova toprağı pahalı olan bir il. Bursa Karacabey’de bir organize sanayi bölgesinde arazinin metre karesi 30-40 TL, Karayolları Kılıçköy’de kamulaştırma yapıyor. Burada metre karesine 30 TL vermiş köylüde doğal olarak isyan ediyor. 70-80 TL ediyor burada toprağın metrekaresi. 30 TL nerede 70-80 TL nerede. Normal yerlerde ise metre karesi 300 TL’ye çıkıyor. Dolayısıyla yatırım yapacak yatırımcı da Yalova’ya gelirken zaten bir hayli düşünüyor. Birde üzerine agresif yorumlar ve tepkiler görürse Yalova’ya gelmiyor. O nedenle herkesin yatırımcılarla ilgili yorumlarına dikkat etmesi lazım. Eğer Yalova’ya gelecek faydalı yatırımlara sahip çıkılırsa Yalova şu an olduğu yerden çok daha ileride olur” dedi.



“Vopak’ın Stratejisi A’dan Z’ye Yanlış”

Yalova’da ciddi tepkilere neden olan VOPAK Kimyasal Depolama Tesisi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Özel firmanın Yalova stratejisini A’dan Z’ye yanlış bulduğunu söyledi. Yalova’nın kulaktan dolma bilgilerle gündem yapan bir il olduğunun da altını çizen Özel, “VOPAK’ın stratejisi A’dan Z’ye yanlış. Vopak yatırımı doğrudur yanlıştır onu tartışmıyorum. Her hangi bir yatırımcı Yalova’da yapacağı bir yatırımla ilgili önce kamuoyuna kendisini anlatacak. Kulaktan dolma bilgilerle olmuyor. Yalova zaten kulaktan dolma bilgilerle gündem yapan bir kent. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz. Madem sen Dünyaca ünlü bir firmaysan, 32 ülkede de senin terminalin varsa kendini daha iyi anlatmalısın. Türkiye’ye geliyorsun bir Türk ortağın yok. Buraya gelmeden önce bir araştır. Bak bakalım insanlar nelere karşı duyarlı. Ondan sonra gel kendini anlat. Ama VOPAK bunu hiç yapmamış. Hollandalı eski Genel Müdürleri’ni görevden almışlar. Yerine Fransız bir müdür geldi. VOPAK’ın önceki Hollandalı Müdürü ile 3 kez oda olarak görüştük. Ancak projeleri hakkında bize detaylı bir bilgi sunmadılar” şeklinde konuştu.

Özel ÇED toplantısına YTSO’nun çağırılmamasını da eleştirerek, “Yalova’da da bir organize sanayi bölgesi kurulması için mutlaka YTSO’nun olurunu almak lazım. Mevzuat ve kanunlara göre böyle. ÇED sürecinin içerisinde bile odalar yok bu yanlış bir durum. Neden ÇED sürecinde eğer bu tesis kurulursa bağlı olacağı odanın temsilcisi yok” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.