Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olan Vatandaşa Oluyor

Son günlerde yaşanan Minibüs kargaşasının içinde en mağdurların başında gelen vatandaşlar, Başta Valilik olmak üzere, İl, ilçe, belde yönetimlerinin ve trafik komisyonlarının birbiri ardına yaptıkları açıklamaların yetersizliğinden şikâyetçiler.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Geçici otogarın kaldırılmasından sonra ilimizde azda olsa şehir içi trafiğinde bir rahatlama olduğu gözlenirken, özellikle İlçe ve beldelerden gelen vatandaşlar şehir içine minibüslerin girememesinden şikayetçi olduklarını açık bir dille belirtiyorlar. Vatandaşın durumunun ortada olduğunu ve 2 vesait ücreti vermek için maddi durumlarının buna el vermediğini belirten vatandaşlar, yetkililerin yapmış oldukları açıklamaların sadece suni bir gündem olduğunu belirtiyorlar.

Herkesin makamından açıklama yaptığını ve kimsenin bu yollarda gidip gelenleri düşünmediğini iddia eden vatandaşlar, “Kimse bize bir şey sormuyor ve vatandaş her yerde olduğu gibi burada da mağdur duruma düşüyor. her gün bir yetkili çıkıp çözüm üretmek yerine birbirlerini suçluyor ve olan arada kalan vatandaşa oluyor. Özellikle bizler yetkilileri göreve davet ediyoruz. Başta Yalova Belediye Başkanı olmak üzere tüm ilçe, belde başkanlarını, Minibüsçüler odasını, kooperatifleri ve İl Trafik komisyonunun bir toplantı düzenleyerek bu konuyu çözüme kavuşmasını istiyoruz” dediler.

Herkesin maddi durumunun yeterli olmadığını belirten ve ismini vermek istemeyen 500 evlerde oturan bir bayan, “Bakın 1.25 YTL 500 evlerden Yalova yani Dörtyol, oradan da merkeze 1.25 ama maddi durumumuz iyi olmadığından ve asgari ücret aldığımızdan dolayı 2. bir minibüse binme şansımız yok. Ben günde 5.00 YTL yol parası verirsem ben bütün maaşımı yola yatırırım. Yağmurlarda çamurlarda maalesef 4 yola kadar yürümek zorunda kalıyorum. Yetkililer zor olanı seçiyor. Her il, ilçe, belde Belediye Otobüsünü hizmete soksa ve kendi aralarında böyle bir anlaşma yapsa vatandaşa kolaylık olmaz mı? Yalova Belediyesinin o kadar otobüsü ne iş yapar. Unutmayın Türkiye'de tek toplu taşıcılık yapılmayan il Yalova'dır” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.