Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muharrem İnce’den Yeni Rektöre Hatırlatma

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce Yalova Üniversitesi rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Niyazi Eruslu “Atatürk’ün kenti”ne rektör olarak atandığını unutmamalıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

İnce açıklamasında; “Cumhurbaşkanlığı Makamına Yüksek Öğretim Kurulu’nca 3. sırada önerilmesine rağmen Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Niyazi Eruslu’nun geçmişte “Üniversitede türbana özgürlük bildirisi”ne imza attığını ve “İsmailağa Camii İlme Hizmet Vakfı, Akabe Vakfı, Anadolu Tevhit Vakfı, Ensar Vakfı, İslami İlimler Araştırma ve Yayma Vakfı, Birlik Vakfı, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Hayrat Vakfı, İhlas Vakfı, İlim Yayma Vakfı, İslami Bilimler Vakfı, Suffa Vakfı, Anadolu Aslanları İşadamları Vakfı” gibi vakıfları bünyesinde barındıran Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nda görev yaptığını biliyoruz.

Sayın Rektörün görev yaptığı Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Kurucular Kurulu’nda bulunan isimler ile AKP arasındaki siyasi ve ticari ilişkileri ortaya koymak zor değildir.

Ben bütün bunlara rağmen, Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Niyazi Eruslu’ya başarılar diliyorum.

Yalova ve Yalova Üniversitesi için yaptığı, yapmak istediği işler için kendisinin yanındayız.

Buna karşın, kendisini şimdiden uyarmayı da görev biliyorum. Sayın Rektör’ün eski iş ve ilişkileri benim bu uyarıyı yapmamı gerektiriyor.

Eğer kendisi, eski ilişkilerini ve düşüncelerini Yalova Üniversitesi Rektörlüğü döneminde de devam ettirir, o ilişkilerini Yalova Üniversitesi’nde yapacağı işlere aktarırsa karşısında durmak benim görevimdir. Yapacağı bütün iş ve işlemlerin takipçisi olacağımızı bilmesini isterim.

Kendisi her ne kadar türbana özgürlük bildirisine imza atması ve görev yaptığı vakıflardaki ilişkileri ile Rektörlük görevine getirilmiş gibi bir görüntü verse de, bizim yıllardır kurulması için çaba sarf ettiğimiz Yalova Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmıştır.

Yalova, Atatürk’ün “benim kentim” dediği bir kenttir. Kendisine bunu şimdiden hatırlatıyor, görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.