Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclisler Hacımehmet Ovası İçin Kolları Sıvadı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1/25 binlik plan yapma yetkisini yeniden meclislere iade etmesinin ardından İl Genel ve Belediye Meclisleri Hacımehmet Ovası'nda plan revizyonu için kolları sıvadı.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Meclisler Hacımehmet Ovası İçin Kolları Sıvadı

Yalova Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Cemil Aydın, "Plan için önümüzdeki ay çalışmalara başlarız" dedi.

Hacımehmet Ovasında 1/25 binlik planın iptal edilmesinin ardından gelen yorumları değerlendiren Yalova Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Cemil Aydın alt ölçekli planların geçerliliğini koruduğunu söyledi. Bakanlığın Ekim ayı başında 1/25 binlik plan yapma yetkisini yeniden meclislere verdiğini de dile getiren Aydın, "1/25 binlik plan iptal edilse bile 1/1000 ve 1/5000'lik alt ölçekli planlar geçerlidir. Bakanlık 1/25 binlik plan yapma yetkisini bizden almıştı. Ekim ayı başında bu yetkiyi yeniden meclislere verdi. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi alacakları eş zamanlı bir kararla Hacımehmet Ovasında ki yoğunluğu yeniden orta yoğunluğa çıkartacak.

Önümüzdeki ay Hacımehmet Ovasında 1/25 binlik plan revizyonu iki meclisinde gündemine gelecek ve ilk adımı atacağız. Ben iki meclisinde kararı hızla alacağını ve askı sürecinin başlayacağını düşünüyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.