Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Meclisi Doğru Yönet “ Lafı Meclisi Terk Ettirdi

Cezaevi Tartışması nedeniyle ilk günü gergin başlayan İl Genel Meclisi’nin ikinci oturumuna ise Meclis üyesi Bahar Doğan ve Meclis Başkanı Atalay Beştaş arasında yaşanan gerginlik damgasını vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Bir önceki oturumun raporlarındaki bir cümleye itiraz eden Doğan, Meclis Başkanı Atalay Beştaş’a, “Meclisi doğru yönet” deyince sinirlenen Atalay Beştaş hışımla Meclisi terk etti.
İl Genel Meclisi ilk gününde Çiftlikköy İlçesi Sultaniye Mahallesinde yapılması istenen cezaevine yönelik Çevre Düzeni Planındaki değişikliğe yapılan itirazların değerlendirilmesi konusunda Valilikten gönderilen gerekçeli kararı müzakere etmişti. Bu görüşme de oldukça gergin geçmiş ve hararetli tartışmalar yaşanmıştı.
İl Genel Meclisi’nin ikinci oturumu dünkü görüşme tutanaklarının okunarak onaylanması ile başladı. Bu esnada tutanakta yer alan “Yasaya Uygun” cümlesine itiraz eden İl Genel Meclisi üyesi bahar Doğan, “Biz yargı organı değiliz. Bunun yasaya uygun olup olmadığına biz karar veremeyiz. Yasalara uygunluğa mahkemeler karar verir” dedi.
Bahar Doğan’ın sözlerini tamamlamasının ardından söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Beştaş ise, “Valilik bu kararda yasaya uygun olmadığına inandığı konuları belirterek bize yazıyı geri iade edebilir” deyince yeniden söz alan Bahar Doğan Atalay Beştaş’a, “Böyle şey olmaz meclisi yanlış yönetiyorsun. Meclisi doğru yönet” şeklinde konuştu.
Bu söz üzerine sinirlenen İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Beştaş meclisi terk etti. Beştaş’ın yerine Murat Kaya başkanlığa vekalet etti.



Hakarete Rağmen “Evet” Dedi

Bu esnada İl Genel Meclisi gündeminde yer alan bir madde ise ilginç bir açıklamaya sahne oldu. Armutlu İlçe Emniyet Amirliği hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 5 bin TL’lik ödeneğin tahsisi görüşmesi esnasında söz alan meclis üyelerinden Altuğ Doğan, “Meclisimiz daha önceki dönemlerde 159 yıllık Emniyet Teşkilatının vatandaşa daha iyi ve saygın bir şekilde hizmet verebilmesi amacıyla araç ve gereç teminine nakdi destek verdiği bilinmektedir.
Son olarak gündemimizde bulunan Armutlu ilçe Emniyet Amirliği’nin hizmetinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan ödeneğin tahsis edilmesine bütçe imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle mümkün olmadığı şeklinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda imzam bulunmaktadır.
Ancak;
Görev başında bir memur tarafından yapmış olduğu bir uygulamaya karşın, ismini talep etmem karşılığında, “Şerefsizlik yapma ulan” şeklinde hakarete uğramam sonucunda yapmış olduğum yazılı şikayet dilekçeme, somut bilgi, bulgu, belge ve delil elde edilemediği gerekçesi ile olumsuz cevap veren İl Emniyet Müdürlüğü’ne, önce bir vatandaş sonrasında bir İl Genel Meclisi Üyesi olarak bundan önceki dönemlerde olduğu gibi İl Genel Meclisimizin iyi niyet, sevgi ve saygısını vurgulamak amacıyla Armutlu İlçe Emniyet Amirliği’nin talebinin karşılanmasını meclisimizin takdirine arz ederim” dedi.
Ancak yapılan oylamada Altuğ Doğan, “Evet” oyu kullansa da Armutlu İlçe Emniyet Amirliği hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 5 bin TL’lik ödeneğin tahsisi oy birliği ile reddedildi.



"Meclisi Niye Zamanında Toplamadılar?"

Öte yandan ilk oturumda yaşanan Cezaevi tartışmasının ardından yazılı bir açıklama
yapan İl Genel Meclisi Üyesi Bahar Doğan şu ifadelerde bulundu;

“Eğer Valilik Makamının cezaevi kararını iade gerekçeleri geçerli ise; 03.03.2010 da plan askıdan indiği tarihten itibaren 15 gün içinde yani en geç 18.03.2010 tarihine kadar İl Genel Meclisinin olağan üstü toplantıya çağrılması gerekir. Yalova İl Özel İdaresi Valilik oluruyla itirazları 17.03.2010 / 1173 sayılı yazı ile İl Genel Meclisine gönderilmiştir. O halde 17.03.2010 tarihinde gelen bir konuyu İl Genel Meclisinin, 5302 Sayılı Özel İdare Kanununa göre yasal olarak hiçbir şekilde 1 gün sonraki 18.03.2010 tarihinde ne olağan üstü ne de olağan toplanması ve görüşmesi mümkün değildir. İl Genel Meclis Başkanı da Valilikle aynı görüşte olduğunu süre geçtiğini söylemiştir. Meclisi zamanında toplamak zorunda olan kişisin. O halde adama sormazlar mı Sayın İl Genel Meclisi Başkanı niye zamanında meclisi toplamadın. Yoksa bilginiz mi yetmedi. 5302 sayılı kanunun “10 maddesi c fıkrası gereğince il çevre düzeni plânını görüşmek ve karara bağlamak İl Genel meclisine kanunla verilmiş görevdir”. Aynı kanunun “22 maddesi a fıkrası gereğince de kendisine kanunla verilen görevleri süresi içinde yapmayı ihmal eder ve bu durum il özel idaresine ait işleri aksatırsa meclisin fesih sebebidir.” Halkının taleplerini yasal süre içinde karara bağlayamayan İl Genel Meclisimizin fesih olmasını talep edeceğim. Zaten halkımızın itirazlarını olumlu bularak 05.05.2010 / 111 sayılı kararı alan İl Genel Meclisimizin bu kararının Valilikçe iadesinin iptali için dava da açtım”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.