Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis Üyelerine Cemil Demiryürek’ten Cevap

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cemil Demiryürek sitemizde yayınlanan “Meclis Üyelerinden Harcırah Tepkisi” haberine yazılı bir açıklama ile cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda kuruluşundan bugüne kadar harcırah uygulaması yapılmadığını belirten Demiryürek açıklamasında; “Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda kuruluşundan bugüne kadar harcırah uygulaması yapılmamış olup, Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı, Meclis Üyeleri görevli olarak katılmış oldukları yurt içi ve yurt dışı toplantılarının hiç birisinde harcırah almamıştır.

18.05.2004 tarih ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun Odalar ve Borsalar Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 65. maddesin de düzenlenen harcırah hükmü, Oda Yönetim Kurulu Erdinç Tanıl’ın vermiş olduğu dilekçede göz önüne alınarak 26.02.2008 tarih ve 39 sayılı Oda Meclis Toplantımızın gündemine alınmıştır.

Toplantı Gündeminin 5. maddesinde yer alan harcırah hükmü aralarında Erdinç Tanıl ve Ahmet Özsümer’in de bulunduğu 18 kabul oyu, 11 red oyu verilerek oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

Oda Borsa Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 65. maddesinde düzenlenen harcırah hükmünde belirlenecek rakam Oda Meclisinin onayına bağlı olup, 04.03.2008 tarih ve 158 sayılı Oda Yönetim Kurulu toplantısında oy çokluğu ile alınan karar Oda Meclisimize sunulacak, Meclisin ilk toplantısında belirleyeceği rakam, tüm yönetici ve Meclis üyelerini kapsayacak şekilde uygulanacaktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.