Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçal; “Bu Halkı Siz Kör Ve Cahil Mi Sandınız, Yemezler”

Yalova Belediyesi Eski Başkanı Yakup Koçal ulaşım konusunda yaşanan sıkıntılardan belediye yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi. Kendi döneminin yönetimini eleştirenler için ise, “Bu halkı siz kör ve cahil mi sandınız, yemezler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Koçal açıklamasını şöyle sürdürdü; “Belediye Başkanından sonra resmi ve gayri resmi danışmanları da geçmişi karalayarak, yarattıkları sıkıntıları unutturmak istiyorlar. Argo bir cevap olacak ama “bu halkı siz kör ve cahil mi sandınız, yemezler”.

Anlık, plansız ve tepkiyle şekillenen kararlarınızla Yalova’da ulaşımı kör düğümüne çevirdiniz. Şimdi bocalıyorsunuz, ne yapacağınızı bilmez bir durumda şaşkına döndünüz. Geçmişe çamur atalım, belki kurtuluruz zannediyorsunuz. Ama nafile, tek çözüm önce sizin bu görevi ehil ellere bırakmanızdır. Gidişinize 6 ay kaldı, fazla kurcalayıp içinden daha çıkılmaz hale getirmeyin, yeter.

1999–2004 döneminde ulaşımı etkileyen 4 tane önemli hizmet yapılmıştır. 1- Yaşar Okuyan bulvarının alt ve üst yapısı tamamlanarak hizmete açılması 2- Yalvaç Bey Köprüsünün inşa edilmesi 3- Kirazlı Sanayi sitesinin tamamlanarak esnafın şehir içinden çıkarılması 4- Yalova Ulaşım Mastır planının hazırlanması.

Terminalin yeri bizim dönemimizde satın alınarak, imar planlarına işlenmesinin sebebi, hemen yanından 36 metrelik bir çevre yolunun Kadıköy’ün üzerinden Çınarcık yoluna bağlanması için planlamanın yapılmış olmasıdır. Terminali inşa etmeden önce Ulaşım mastır planının ODTÜ’den bir Doçent’e yaptırılmasının daha doğru olacağı düşüncesindeydik ve öyle yaptık. Tam 11 ay saha çalışması yapıldı. Otobüsleri, minibüsleri, tüm araçları ve yolcuları teker teker her noktadan sayarak, önce veri topladılar, sonra tam 1000 sayfalık bir rapor hazırladılar. Raporda terminalden duraklara, güzergâhlardan depolama alanlarına, bulvar ile deniz arasında farklı yerlerde 1000 araçlık katlı otoparklara kadar her türlü bilgi bilimsel kriterlere göre yer aldı. Rapora uygun çalışmalar başlatıldı. Fırın sokakta ilk katlı otopark için kamulaştırma son aşamasına getirilmiş olmasına rağmen anlaşılamayan bir sebeple seçim sonrası iptal edildi. Çalışmanın değişik aşamalarında seçilmiş, atanmış ve öncelikli olarak ilgili meslek odaları olmak üzere bütün sivil toplum temsilcileri katılarak görüşlerini bildirdiler ve netice olarak bir uzlaşı içinde rapor tamamlandı. Bütün bu çalışmalar 2003 yılının sonunda tamamlanmış olmasına rağmen, seçim sonrası gelen yönetim bütün bunları yok saydı. Trafiği rahatlatan ve halkın beğenisiyle yüksek oranda kullanıma ulaşan belediyenin sarı bisikletlerine bile tahammül edemeyip kaldıranların, bilimsel bir raporu görmezlikten gelmesi için söylenecek tek söz; abesle iştigaldir. Akşam rüyasını gördüklerini uygulamaya koydular. Günlük kararlarla hem ulaşımı çıkmaza hem de belediyeyi israfa sürüklediler. Esas sorumluluk mevcut Belediye yönetiminin olmakla beraber, ilgili meslek oda başkanlarının da gidişatı fark etmemesi, gerekli uyarıları yapmaması veya yapamaması, öncelikli olmayan esnaf sarayı gibi çıkarları önemsemesi gibi nedenlerle sorumlulukta pay sahibidirler. Üzüntümüz, telafisi zorlaşan hatalı uygulamalarla ceremeyi şoför esnafı ve vatandaşın çekmek zorunda kalmasıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.