Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentsel Dönüşümde Top Bakanlıkta

Bağlarbaşı Mahallesinde yapılması düşünülen Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili hazırlanan dosya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, “Bundan sonra top bakanlıkta” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Kentsel Dönüşümde Top Bakanlıkta

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Yalova Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Mahallesinde hayata geçirilmesi düşünülen Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk somut adım atıldı. 3 aylık titiz bir çalışma sonrasında halk arasında Roman Mahallesi olarak bilinen bölgeyle ilgili tüm detaylar bir dosyada toplandı. Bu dosya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Konuyla ilgili önce Yalova Belediye Meclisi üyelerine bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Kentsel Dönüşümle ilgili top artık bakanlıkta” diyen Koçal, “Bağlarbaşı Mahallesinde halk arasında Roman Mahallesi olarak bilinen bölümün merkezini oluşturduğu bölgede 4-5 sene önce gündeme gelen Kentsel Dönüşüm Projesi o günden beri hayata geçirilmeyi bekliyor. Orada oturan vatandaşlarında bu yönde beklentileri var. Burada tam olarak ne olacağını bilmediğimiz içinde altyapı çalışmalarına başlayamıyoruz. Bir süre önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oradaki bu Kentsel Dönüşüm Projesinin çalışmalarının yeniden yapılarak gönderilmesini istedi. Bizde 3 aydır burasıyla ilgili çalışmaları yaparak tüm verileri bir dosya haline getirdik. Hazırlanan bu çalışma bakanlığa gönderildi. Bundan sonra top bakanlıkta. Van Depremi sonrasında da Kentsel Dönüşüm ülkenin gündemine oturdu. Bu anlamda Türkiye genelindeki ilk dosya da belki Yalova’dan gitmiş olacak. İnşallah Bakanlık da bunun gereğini hızlı şekilde yapar ve Kentsel Dönüşüm Projesi kısa sürede hayata geçirilir. Eğer yapmayacaklarsa da biz bunu bilmek istiyoruz ki oradaki altyapı çalışmasını başlatabilelim. Bakanlığın burada 500 konutluk bir proje yapacağını biliyoruz. Bizde bu bölgede oturan vatandaşlara ya yerlerinin kamulaştırma bedelini vermeyi ya da kamulaştırma bedelini konut bedelinden düşürüp kalanını borçlandırarak ev sahibi yapmayı önereceğiz. Vatandaşlarımız bu iki seçenekten birisini kabul edecekler” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.