Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayan Evlerde Karar Gelecek Ay

Çiftlikköy’e bağlı Çiftlik Mahallesi’nde bulunan ve zamanla kaydığı için risk taşıyan evlerle ilgili karar belediye meclisinde gelecek aya bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Kayan Evlerde Karar Gelecek Ay

Çiftlikköy Belediye Meclisi, Metin Dağ başkanlığında Aralık ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda geçtiğimiz ay da gündeme gelen Çiftlik Mahallesi, Çiğdem ve Çardak Sokak’ta bulunan, arazideki genel kayma nedeniyle risk taşıyan yapılar konusu bir kez daha görüşüldü. Bu ay toplantıya bölgede yaşayan vatandaşlar da katıldı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, bölgeyle ilgili zemin etüt çalışması yaptırdıklarını, çıkan sonuçla ilgili olarak da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden görüş sorduklarını dile getirdi.

Dağ, bölgeyle ilgili sıkıntının gündeme gelmesiyle birlikte derhal harekete geçtiklerini ifade ederek “Sayın İl Genel Meclis üyemizin basında yer alan ‘yetkililer uyuyor mu’ şeklindeki demeci sonrasında harekete geçerek araziye zemin etüdü yaptırdık. Çıkan rapora göre zeminin eğimli olması nedeniyle binalarda etkin drenaj tedbirlerinin alınması gerektiği sonucu çıktı. Yani mevcut binaların oturmaya elverişsiz olduğu belirtiliyor. Biz de bu raporu Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ileterek görüş istedik” dedi.

Müdürlükten gelen görüşü de vatandaşlarla paylaşan Dağ, şöyle devam etti:
“Müdürlük özellikle bölgede bulunan 2 katlı, ruhsatsız ve kaçak yapıların 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre tahliye edilmesi gerektiğini söylüyor. Bunun yanında etrafına güvenlik şeridi çekilerek kullanımının engellenmesi gerektiğini söylüyor. Diğer yapılarda da acele olarak drenaj işlemlerinin yapılması için mal sahiplerine tebligat yapılması gerektiği belirtiliyor. Bunları siz vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. Mağdur durumda olduğunuzu biliyorum. Ancak bu evlerde yaşamanız büyük risk taşıyor. Allah göstermesin olası bir ters durumda biz de büyük vebal altında kalırız. Belediye meclisi olarak sizleri çok mağdur etmeden bu konuya bir çözüm bulmamız gerekiyor”

Dağ, bölgede çeşitli alternatif çözümler üretilebileceğini, arazinin kentsel dönüşüm alanı içine alınabileceğini dile getirerek “Ancak burada öncelik sizin tercihiniz. Ne yazık ki bu haliyle bu evlerde oturmanız oldukça sakıncalı” dedi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar ve diğer belediye meclis üyeleri de konuyla ilgili görüş ve önerilerini tekrarladı. Toplantı sonunda belediye meclisi, bölgeyle ilgili bir de Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne görüş sorulması yönünde karar alarak konuyu bir sonraki meclis oturumuna erteledi.

Diğer yandan toplantıda imar komisyonuyla ilgili diğer konular da görüşmeye açılırken Kırım’ın milli önderi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun isminin bir parka verilmesi konusunda Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen olumlu görüş bildiren yazı okundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.