Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Caddesi’ne 1.5 Milyon Liralık Proje

Yalova Belediyesi İstanbul Caddesi’nde toplam maliyeti 1.5 milyon lirayı bulacak bir düzenleme projesini hayata geçirmeyi planlıyor. Proje ile cadde İstanbul’daki “Bağdat Caddesi” ne benzetilecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova’nın en önemli caddelerinden birisi olan İstanbul Caddesi Yalova Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile yeniden düzenlenecek. Bir süre önce asfaltlama çalışmaları tamamlanan caddede, şimdi de, “İstanbul Caddesi Düzenleme Projesi” adı altında bir projenin hayata geçirilmesine yönelik start verildi. Bu nedenle Yalova belediyesi Meclis Salonu’nda esnafın katılımı ile bir toplantı düzenlendi. 309 esnafın davet edildiği ancak Cadde esnafının fazlaca rağbet göstermediği toplantıya yaklaşık 20 esnaf katıldı. Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu projenin tanıtımını yaptı. 2 ay ihale süresi ve 4 ay’da inşaa çalışmaları olmak üzere toplam 6 ay olarak planlanan düzenleme projesinin1.5 milyon liraya mal olacağını belirten Binicioğlu, “İstanbul Caddesi Yalova’nın en önemli caddelerinden birisi. Ayrıca ticari anlamda aktivitenin fazlaca olduğu bir cadde. Bu caddeyi hak ettiği görünüme kavuşturmak istiyoruz. İstanbul’da Bağdat Caddesi neyse Yalova’da da İstanbul Caddesi’ni o şekle getirecek önemli bir proje hazırladık. Biz ticari anlamda caddenin görünümünü yeterli bulmuyoruz ve bir proje geliştirdik. Ancak projenin startının verilmesinden önce cadde esnafıyla bir toplantı yapıp onların görüşlerini de almak istedik. Oldukça modern ve maliyetli bir proje bu. Toplam maliyeti 1.5 milyon lirayı bulacak. Kaldırımları 4.5 metre genişliğinde olacak. Yolun genişliği ise 6 metre olarak planlandı. Bu caddenin projenin tamamlanmasından sonra sahip olacağı görüntü metropollerdeki ünlü caddeleri aratmayacak. Çalışmalar ihale dahil 6 ay sürecek” dedi.

Mimar Burcu Hopancı tarafından yapılan proje kapsamında kaldırımlar özel mermerlerle kaplanırken, caddedeki dükkanların üzerleri ise tektip dekoratif tentelerle donatılacak. Yine özel bir ışıklandırma ve yeşillendirme çalışmasının yapılacağı proje kapsamında dekoratif saksılarda caddenin görünümüne katkı sağlayacak.

Toplantı yeterli katılımın olmaması nedeniyle belirlenecek bir tarihte yeniden yapılacak. Böylece projeye geniş katılım ve halk desteğinin sağlanması hedefleniyor.

“İstanbul Caddesi Düzenleme Projesi” fotoğraflarını görmek için Diğer Resimler bölümüne tıklayınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.