Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce, “Vopak’a Karşı Her Zaman Mücadele Edeceğim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce kimyasal depolama tesisi VOPAK’ın Yalova’da kurulmaması için her zaman mücadele edeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
İnce, “Vopak’a Karşı Her Zaman Mücadele Edeceğim”

VOPAK’la ilgili olarak ülke genelinde bir farkındalık oluştuğunun ve bunun sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizen CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Uluslar arası kimyasal depolama şirketi olarak bilinen VOPAK’ın, Türkiye’de bir kimyasal depolama tesisi kuracağı ve bu tesisin Yalova’da olacağı konuşulduğu günden itibaren, böyle bir tesisin bırakınız Yalova için tehlikeli olmasını Türkiye’nin her hangi bir yerinde kurulmasının dahi tehlikeli olacağını vurguladım ve bu girişime daha başında karşı çıktım ve çıkmayı da görev bildim.
Tesislerin kurulmasına ilişkin Çevre Bakanlığında yapılan Çevre Etki Değerlendirme toplantısında gördüm ki Bakanlık, o dönem iktidar partisi milletvekili olan Sayın İlhan Evcin ve Yalova’dan katılan diğer yetkililerle birlikte karşı çıkmamıza rağmen projenin sürdürülmesi gerektiğine inanmaktaydı.
Ülkesinin, ulusunun çıkarını korumakla görevli kamu görevlilerinin ve hükümetin VOPAK’ın kurmak istediği tesislerle ilgili yazışmalara imza atması, olur vermesi düşünülemez.
Bu tesislerin kurulmasında elbette yetki hükümettedir. Hükümet, onay vermediği sürece bu tesisler Yalova’da kurulamaz. Bu gerçeği bildiğim halde Yalova’da iktidar partisine oy verenler dahil o dönem milletvekili olan arkadaşımızın samimi mücadelesi nedeniyle olayı iktidar-muhalefet denklemine oturtmadan, sadece ve sadece partisi, düşüncesi ne olursa olsun meselenin bütün Yalovalıların meselesi olarak algılanması için elimden gelen gayreti gösterdim. Muhalefet milletvekili olarak bu olayda bana düşen kamuoyunun duyarlılığını arttırmak, Yalova’nın karşı karşıya kaldığı tehlikeye dikkat çekmektir. İktidar partisi temsilcilerine düşen ise bizim bu duyarlılığımızın haklılığını Hükümete aktarmak, projeden vazgeçirmektir. Bir haftadır konunun ulusal basına taşınması ve çevreci kamuoyunun dikkatlerinin Yalova’ya çekilmesi önemlidir.
19 Temmuz’da gerçekleştirdiğimiz yürüyüş eylemi sonrasında söylediğim ”Bugün gördüm ki, Yalova kenti ruhunu yitirmiş. Bu kent ruhsuz bir kent olmuş.” sözü, doğduğum, yaşadığım kente, hemşerilerime karşı ağır bir sözdü. Bunu bilerek söyledim, çünkü tehlike tasavvur edemeyeceğimizden daha büyüktür. Karşı karşıya olduğumuz şey Yalova’nın geleceğinin yok edilmesidir. Yalovalıyım diyen herkes bu mücadeleye gücü oranında katkı vermelidir.
Görünen o ki bu sözlerimin ulusal basında yer alması dikkatleri çekmiş ve Yalova’ya olumlu olarak dönmüştür. Bugün VOPAK’a karşı mücadele, Yalova sınırlarının dışına taşmıştır. Düne kadar açıklama yapmayan Bakanlık, Bakan düzeyinde açıklamalar yapmaktadır.
Tarih, büyük ya da küçük her zaman yapılanı ve yapanı kaydeder.
Koşullar uygun olduğunda kıvılcım, yangın olabilmektedir. Bugün VOPAK konusunda “Muharrem İnce” ne yaptı diye söz edenlere söylenecek söz bulamıyorum. İdrak kabiliyeti bulunmayanlara sözün bir hükmü olmaz. Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Muharrem İnce bu tesislerin kurulmasına karşı mücadelede dün her şeyiyle vardı, bugün de var, yarında olacak. Biz Yalova için verdiğimiz mücadeleyi, bazıları bizi takdir etsin, birilerinin masa başında “ne iyi yaptı/ ne yaptı” demesi için vermiyoruz. CHP’li olduğumuz, muhalefet olduğumuz için de vermiyoruz. Yalovalı olmamızın, ülkesine, ulusuna karşı duyarlı, çevre bilinci olan birer yurttaş olmamızın gereği olarak veriyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.