Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce, Hükümete Yüklendi

CHP Grup başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülürken yaptığı konuşmada AKP ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
İnce, Hükümete Yüklendi

Bütçe onaylandıktan sonra yaptığı teşekkür konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, muhalefet vekilleri ile tokalaştı. BDP grup başkanvekilleri ile tokalaşan Başbakan Erdoğan, CHP'den Muharrem İnce ile tokalaşmadı. İnce, oylamadan önce söz olarak AK Parti hükümetini eleştirmişti. Muharrem İnce konuşmadan önce de Başbakan Erdoğan dışarı çıkmıştı.

Muharrem İnce de bugünkü konuşmasında, geçtiğimiz yılki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşma sırasında da Erdoğan'ın dışarı çıktığını hatırlatarak, bunun kendisi için "bir onur" olduğunu dile getirdi.

İnce, TBMM Genel Kurulu'nda, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde yaptığı konuşmada, Deniz Feneri davasında, sanıklar değil savcıların yargılandığını ileri sürdü. İktidarın politikalarını eleştiren İnce, 'Asarım, keserim, parçalarım iktidarı oldunuz' dedi.

İnce, "10 yılda gönülleri ayrıştırdınız, 10 yılda idealleri yok ettiniz. 10 yılda bankalarımızı, lokantalarımızı, gıdalarımızı, marketlerimizi ve 10 yılda Türkiye'yi ayrıştırdınız. Sürekli kavga ettiniz. Bilim kurulları ile, yargı organlarıyla, iş dünyasıyla, medyayla, işçi sendikalarıyla, muhalefetle, tarihle, komşu ülkelerle, dizilerle, komşu ülkelerle ve öğrenci ile kavga ettiniz. Size biat etmeyen herkesle kavga ettiniz. Kavgadan, çatışmadan nemalandınız. Tarihi tersinden okutmaya çalıştınız. Kendinize göre medya, kendinize göre demokrasi - siyaset - tarih - hukuk ve dürüstlük anlayışı geliştirdiniz. Sizden olmayan herkesi yok etmek için her yola başvurdunuz. Sizin gibi düşünmeyenleri ya zindana attınız yada genel başkan yardımcısı yaptınız."dedi.
İnce’nin konuşmasını aşağıdaki videodan dinleyebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.