Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce'den Yalova’lı Siyasilerin Mal Varlıkları Araştırılsın Teklifi

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce Yalova’da siyasetin en kirli dönemini yaşadığını söyledi. İnce “Siyasetin temizlenmesi için 30 yıldır aktif siyasetin içinde olanların mal varlıklarını araştırılsın” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
İnce'den Yalova’lı Siyasilerin Mal Varlıkları Araştırılsın Teklifi

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce yaptığı açıklama ile Yalova’da siyaseti değerlendirdi. İnce açıklamasında, “Yalova’da bu skandallar alış verişler daha ortaya çıkmadan ben konuşmuştum. Yalova’da kirli ilişkiler var demiştim. Yalova’da kimin eli kimin cebinde belli değil demiştim. Ne yazık ki Yalova’da siyaset dip yaptı. Ben yıllardır uğraşırım, 9 yıldır milletvekiliyim, il başkanlığı yaptım. Yalova’da siyaset hiç bu kadar kirlenmemişti. Her hangi bir partinin üyeleri başka partilerle iş tutuyorlar. Olacak iş değil ama bu maalesef böyle Yalova’da. Bu kirlilikten bütün siyasi partiler de nasibini alıyor. Bunu çözmenin yolu var. Bence Yalova’da son 30 yıldır siyaset yapanların hepsinin mal varlığını bir araştırmak lazım. Meclis üyesinden, ilçe başkanına, belediye başkanından milletvekiline kadar. Kamu görevlileri de dahil buna. Yalova’nın Türkiye’nin gündemine iyi şeylerle gelmesini istiyoruz. Bu iyi şeylerle gündeme gelmesini istediğimiz Yalova yakında daha kötü örneklerle gündeme gelebilir. Bundan da üzüntü duyuyorum” dedi.

İl Genel Meclisi’nde yapılan seçimlerin Bursa İdare Mahkemesi tarafından iptalini değerlendiren İnce, “Yandaş medya, yandaş üniversite, Yandaş vali bunların hepsini biliyorduk. Ama artık yandaş yargı da gündemde” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ve AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’ye çağrıda bulundu. Canikli ve Gedikli ile istedikleri bir televizyonda düello yapabileceğini dile getiren İnce, “Haklılığım tescil edildi her halde artık koro halinde bana cevap vermeye başladılar. Sayın Canikli meclis kürsüsünü ihale peşinde koşan milletvekillerini savunmak için kullanıyor. Ve kıblelerini ballı ihalelere çevirmiş olanlar suçluluk telaşı içerisindeler. Onların görünmeyen yüzlerini göstermeye devam edeceğim. Bu hafta bütün il ve ilçe teşkilat başkanlarına bir yazı yazacağım. Hangi ilde kaç tane cami yıktı AKP. Cami yıkma şampiyonudur AKP. Bunları yakında açıklayacağım. Ben Malatya’da ki camiyi gösterince bir çok ildeki partililerimiz beni arayıp bizim ilimizde de var bir tane diye. Bunlar altı dükkan üstü cami projeleri yapıyorlar. Mimar Sinan’ın torunlarına böyle camiler yakışır mı. İsmet Paşa camileri harp için kullanmıştı, bunlar ise rant için kullanıyorlar.
Canikli kendi liderini bir pehlivana benzetmiş. Pehlivan ama sahayı görünce arazi olan bir pehlivan. Hiçbir tartışma programına çıkmıyor. Ben şimdi sizlerin aracılığınızla Canikli’ye sesleniyorum. Benimle hangi televizyon kanalında, saat kaçta nerde istersen tartışmaya varmısın. O Gedikli’ye de şöyle söyleyeyim. Yıllardır milletvekilisin, ben seni meclis kürsüsünde bir kere gördüm. Gel sende Canikli ile birlikte bu tartışmaya katıl. Televizyonda Türkiye’nin sorunlarını tartışalım. Hangi konuyu istiyorsanız onu tartışalım. Onların gerçek yüzlerini ortaya koyayım. Benim karşıma çıkacak cesareti varsa o Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekilinin gelsinler çakma pehlivanlık nasıl oluyormuş göstereyim.

Ayrıca bir el öpme meselesi ortaya attılar. O da çok ilginç. Bizim kültürümüzde muhatabımıza saygı vardır. Bizim kültürümüzde el etek öpmek yoktur. Biz etek dizinde büyütülmüşlerden değiliz. Biz ne Bush’un elini öperiz, ne de Hikmetyar’ın önünde diz çökeriz. Ama CHP’li bir milletvekili olarak kendisine teklifim, halkın huzurunda konuları tartışmaktır. Cesareti varsa ben buradayım” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.