Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlhan Evcin’den Açıklama

Ak Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin yazılı bir açıklama yaparak geçen hafta İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç ile arasında geçen tartışmanın kamuoyuna yanlış yansıtıldığını belirterek tokat attı iddiaları tamamen gerçek dışıdır dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Evcin açıklamasını şöyle sürdürdü; “11.09.2008 tarihinde Yalova Milli Eğitim Müdürlüğünde İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç ile yaşanan tartışmanın basın ve kamuoyuna yanlış yansıdığı, olayın çarpıtılarak bir yakınımın ihale işinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğüne baskı yaptığım ve Milli Eğitim Müdürünü tartakladığım iddia edilmiştir. Kamuoyunu bilgilendirmek ve gerçeği paylaşmak amacıyla basın açıklaması yapma gereği doğmuştur.

Hafta başında İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç ile yaptığımız telefon görüşmesinde; özellikle taşımalı eğitim ihalelerine ilişkin işlerde bazı usulsüzlüklerin yapıldığı duyumunu aldığımı, bunlara ilişkin inceleme yaptırıp yaptırmadığını kendisine sormam üzerine konuyu inceleyerek bana döneceğini söyledi. İl Müdürünün konu ile ilgili inceleme sonucuna ilişkin tarafıma dönmemesi üzerine 11 Eylül Perşembe günü İl Milli Eğitim binasına gittim. İl Müdürüne makamında; taşımalı eğitim ihaleleri ile ilgili duyumlar aldığımı, ihalelerde usulsüzlükler yapıldığını, Giresunlular Mahallesinde okulda okuyan 95 öğrenciye bir servis aracı tahsis edildiğini, Armutlu’da taşımalı eğitim ihalesi 10,30 da yapılmasına rağmen ihaleyi kazananın 15,30 da teklif vererek ihaleyi aldığı, bazı ihalelerde tekliflerin açık zarfla alındığı ve rakamların ihaleyi alanlarca yazıldığı, yine Armutludaki 35 öğretmen açığının branş öğretmenleri haricindeki kısmının yeni mezun ücretli öğretmenlerle tamamlatıldığı v.b. iddialara ilişkin inceleme sonucunun ne olduğunu sordum. Kendisi bana bu iddiaların asılsız olduğunu ve kimseyi işine karıştırmayacağını söylemesi üzerine aramızda tartışma çıktı. İl Milli Eğitim Müdürünün sorunları görmezden gelmesi ve eğitimin çığ gibi büyüyen sorunlarını önemsemeyen tavrı karşısında tepkimizi dile getirdik. Ancak İl Milli Eğitim Müdürüne tokat attığım veya müessir fiilde bulunduğum iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır.

Bu tepkimiz büyük saygı duyduğumuz Eğitim camiasına ve Eğitimcilere yönelik bir hareket olarak yansıtılması tarafımızdan üzüntü ile karşılanmıştır. Yalova’da Eğitim kurumlarındaki sorunların çözümüne ilişkin çabamızın ihale takipçiliği olarak çarpıtılması da üzüntü vericidir. Yalova kamuoyunun geçmişimizi ve kişiliğimizi bildiği ve olayın gerçek sebebinin haksızlıklara karşı gösterdiğimiz tavizsiz tepkiden kaynaklandığı kamuoyunun da malumudur. Bu vesile ile olayı siyasi bir linçe çevirmeye çalışan CHP Milletvekili Sayın Muharrem İnce’nin basına yansıyan demecindeki tokat atma iddiaları da gerçek dışıdır. Kendisini bu iddialarını ispata davet ediyor aksi takdirde müfteri konumuna düşeceğini hatırlatıyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.