Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Genel Meclisi Reddetti

İl Genel Meclisi’nin Mart ayı ilk oturumunda 1/25 Binlik Yalova Çevre Düzeni Planı’ndaki değişiklik taleplerinin bu ayki meclis oturumlarında karara bağlanması talebiyle 6 AKP’li, 1 DP’li üye tarafından ortak önerge verildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Planda yapılması istenen değişikliklerinin gündeme alınması talebi, Hacımehmet Ovası ve çevresindeki alanlarda kat artışına izin verecek şekilde orta yoğunluklu alan olarak belirlenmesine özellikle CHP ve MHP’lilerin karşı çıkması sonucunda Atalay Beştaş, Tamer Ergün (Bağımsız) Mehmet Gökmenoğlu (AKP), Bahar Doğan, Altuğ Doğan, Mehmet Eldem (CHP), Mustafa Nurten, Hasan Çetinkaya’dan oluşan karşı (MHP) grubun oylarıyla reddedildi.

Önerge Ali Rıza Alkış, Hasan Nergiz, Alaattin Altuntaş, Murat Kaya, Hasan Günay, İbrahim Akay ve Güven Yılmaz’ın imzalarıyla verildi. Yapılan oylamada DP’li Güven Yılmaz, AKP’lilerin yanında oy kullanırken, AKP’li Mehmet Gökmenoğlu’nun oylamaya katılmaması, önergenin reddedilmesiyle sonuçlandı. Oturumu Yalova Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Cemil Aydın ve Belediye Meclis Üyesi Adem Gülsün de izledi. Güven Yılmaz’ın Aydın’a söz verilmesi talebi Başkan Beştaş tarafından reddedilmesi ise mecliste gerilim yarattı.

Önergenin oylanması öncesinde söz alan isimlerden Altuğ Doğan, plan değişiklikleriyle ilgili taleplerin komisyonlarda olduğunu hatırlatarak acele edilmemesi gerektiğini ve her meclis üyesinin bu konularla ilgili görüş belirterek oy kullanma hakkı olduğunu söyledi. Altuğ Doğan, “Bu kararlar meclise sunulduklarında detaylı incelenmeliler. Ayrıca meclis gündemine geldiğince blok olarak değil, ayrı ayrı oylanması taraftarıyım” dedi.

Bahar Doğan, “Hacımehmet Ovası ile ilgili kat artışı isteniyor. Belediye burada yoğunluk artışı kararı aldı, inşaatlara ruhsat verdi. Sonrasında Valilik mahkemeye verdi. Şimdi zarar büyük denilerek, yapılan yanlışa İl Genel Meclisi de ortak edilmeye çalışılıyor. Yol yanlış. Kararlarımızla insanlarımızı olası bir depremin felaketine itemeyiz. Meclisimiz bunları dikkate almak zorunda” diye konuştu.

Yalova Belediyesi’nin bazı hususları dikkate almadığı için Valiliğin mahkemeye verdiğini ve mahkemenin devam ettiğini kaydeden Doğan, “Şimdi bizden Valiliğin mahkemeye verdiği bir konuda, Belediyenin yaptığı hataları yapmamız, daha önce aldığımız kararların ihlali isteniyor. Bu hukuken mümkün değil. Belediye yanlışını düzeltmeli ve zarar görenler varsa zararlarını tazmin etmeli. Doğru yol budur. Keşke yasal ve teknik şartlar uygun olsaydı da gelen taleplere uygun karar alabilseydik” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.