Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Gerçek Dışı Konuşmalar Eski Belediye Başkanına Yakışmıyor”

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, Yalova Belediyesi eski Başkanı Barbaros Binicioğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Gerçek dışı konuşmaların eski belediye başkanına yakışmadığını belirten Özsümer, açıklamasında şunları söyledi: “Sayın Barbaros Binicioğlu’nun açıklamaları; sadece başkanımızı değil, Yalova Belediyesi’ne yıllarını vermiş, kendi döneminde de görev almış, pek çok bürokratı da üzen talihsiz ve gerçek dışı ithamlarla doludur. Sayın Binicioğlu’na sormak istiyorum; kenar mahalleler sizin döneminizde asfalt ve hizmet gördüğü için mi, vatandaşların evleri, işyerleri, seraları her yağışta sular altında kalıyor.

‘Seçimde seçim sandıklarının başında çevrilen oyunlar ve işbirlikleri sonucunda çok az bir oy farkıyla seçimi kaybettim’ diye dert yanmak, tek başına iktidar olan bir siyasi iradenin belediye başkanı olarak girdiği bir seçimi, milletvekili dahi olmayan bir siyasi partinin adayına karşı kaybetmesinin mazereti olamaz. Bunun tek sorumlusu kendileridir.

‘Sadece cöp dağını ortadan kaldırmamız bile kendisinin 5 senelik icraatına bedeldir. Eğer çöp dağını ortadan kaldırmasaydık Yalova simdi o çöpün altında kalırdı’ diyorlar. Ama o zamanki hatalarından dolayı bu gün çöplük alanı mahkeme kararıyla kapatıldı, belediyemizin imkanlarıyla Yalova’nın çöpü her gün Bursa’ya taşınıyor.

Kent Müzesi inşaatı tamamıyla yasal, rusatlı bir binadır, inşaatı da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile yaptığınız anlaşma düzgün olsaydı, kaya dolgusunu Yalova Belediyesi yapmak zorunda kalmazdı. Ayrıca Yalı Caddesi’nden başlayıp, Gazipaşa Caddesi’nden devam eden ve TİGEM’e kadar yapılan bütün çalışmalar, Yalova Belediyesi’ne aittir, bunu Barbaros bey de çok iyi bilmektedir.
Tigem’deki kacak yapılaşmaya göz yumulmadı, yasal süreci tamamlandıktan sonra yıkımı gerçekleşti.

Hele ‘Belediyede bizim dönemimizde ihaleler %.30 kırımlarla verilirken, simdi kırımsız dağıtılıyor. Belediye zarara uğratılıyor’ söylemi gerçekten çok yakışıksız bir söylemdir. Göreve başladığımız günden bu güne kadar yaklaşık 13 trilyonluk ihale yapılmış, kırım oranı%34 civarıdır.

Bir hafta, 10 güne kadar şehir merkezinden çıkıp, İsmetpaşa’dan, Kazımkarabekir mahallesine kadar tüm mahallelerde çalışmalarımız başlıyor. Kolay değil 5 yılda dağıtlan Yalova’yı bir anda toparlamak. Kaçak yapıyla da mücadele eden kendi dönemlerinde görev yapan arkadaşlarımız, ihale komisyonundaki arkadaşlarımızda, Barbaros bey döneminde aynı görevi yapan arkadaşlarımız, sadece yönetim ve anlayış farkı var.
Biz dağıtılanları toplamaya geldik.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.