Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Bakandan Yardım Konvoyuna Eleştiri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, Yalova’da düzenlediği basın toplantısında Gazze’ye yardım taşıyan konvoyu eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Okuyan, “İsrail ordusunun Gazze’ye giden yardım filosuna yaptığı saldırı için, “Gazze gemilerine yapılan saldırı seçim yatırımı. Tesadüfen çıkmış bir şey değil. Başbakan Erdoğan ve arkadaşları tarafından hazırlanmış bir şeydir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Yalova’da bir çay bahçesinde basın toplantısı düzenledi. Okuyan’a Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal da eşlik etti. Okuyan, İsrail ordusunun yardım filosuna yaptığı saldırının AK Parti’nin seçin çalışması olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Gazze gemilerine yapılan saldırı seçim yatırımı. Tesadüfen çıkmış bir şey değil. Başbakan Erdoğan ve arkadaşları tarafından hazırlanmış bir şeydir. İsrail’in misilleme yapacağı belliydi. Buna rağmen neden gönderdiler o gemileri? 20 tane AK Parti milletvekili gemilere binecekti neden son dakikada onları geri çekti? Onların canı can da bu vatandaşın ki patlıcan mı? Arapların etekleri altında siyaset yapmaya çalışıyorlar. AK Parti önümüzdeki seçimlerde bu olaylardan slogan üretecek. Son günlerde yandaş medya yazarı yazılarında İsrail’in AK Parti iktidarını devirmek istediğini, CHP ve MHP koalisyonunu istediğini söylüyorlar. Vatandaş CHP ya da MHP’ye oy verirse İsrail’in istediği olacak deniliyor. Bu çok utanmazca bir çaba. Mağduru oynayarak seçim çalışması yapıyorlar. Daha önce türban, silahlı kuvvetleri kullanarak mağduru oynadıklar” dedi.

Gazze’ye 2006 yılından beri yardım gönderen kurumların olduğunu dile getiren Okuyan, “Türk Kızılay’ı 2006 yılından beri Gazze’ye yardım gönderiyor. Cansuyu Derneği de 2006 yılından bu yana 4 milyon TL yardım göndermiş. Bunlar gidip gerekli izinleri alıp yardımı gönderebiliyorlar. Fakat burada yapılmak istenen çok farklı bir şey. İsrail askeri operasyon yapıyor, demir çubuklarla onları indirmeye çalışıyorlar. Bunun mantığı ne? İsrail ordusunu demir çubuklarla mı püskürteceğini mi düşünüyorlar? Bunu neden yaptınız diyince ‘şehit olmak için’ diyorlar. O zaman bu olay farklı bir şey. Bunlar Türkiye’nin başını belaya sokmak istiyorlar. Şehitliğin ne olduğunu bilmiyorlar” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.