Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğan, Çevre Düzeni Planı değişikliklerine itiraz dilekçelerini verdi

İl Genel Meclisi Üyesi Bahar Doğan, Yalova 1/25 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda yapılan bazı imar değişiklikleri için itiraz dilekçelerini Yalova Valiliği’ne verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Doğan, Çevre Düzeni Planı değişikliklerine itiraz dilekçelerini verdi

Doğan, meclis görüşmeleri sırasında da red oyu verdiği ancak oy çokluğu ile kabul edilen maddelerden dördüyle ilgili itirazları, bu kararları uygun görmeyen her Yalovalının yapabileceğini dile getirdi. Doğan’ın itiraz dilekçesi verdiği üst plan değişiklikleri Yalovaspor Tesisleri, Elmalık Yolu, Hacımehmet Ovası ve Arboretum Alanı’nı içeriyor.

17 Ağustos 1999 depreminde Hacımehmet Ovası’nda çok sayıda Yalovalının hayatını kaybettiği yıkımların ardından getirilen kat sınırlaması, geçtiğimiz ay alınan ve Yalova 1/25 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na işlenerek, bir aylık yasal itiraz süresini geçirmek üzere askıya çıkarılan “yoğunluk artışı” kararıyla bir kat daha yükseltilmişti.
Bahar Doğan’ın verdiği ve Yalovalıların da verebileceği itiraz dilekçesi şu şekilde ;

“ Valilik Makamına /Yalova

Konu: 04.08. 2011 Tarihinde yapılan İl Genel Meclisi toplantısında 2011 tarih ve 184 sayılı Hacı Mehmet Ovasında Yapı Yoğunluğunun Artması ile ilgili alınan ve askıda olan 1/25000 ölçekli Yalova Çevre düzeni planı imar kararına itirazım hakkında.

Hacı Mehmet Ovasının bulunduğu bölgede yapı yoğunluğu artışı ile ilgili alınan 2011-184 sayılı karar alınırken;
a. İmar planında Yoğunluk artışından doğan sosyal ve teknik altyapı ihtiyacının ne şekilde karşılanacağı belirtilmemiştir.
b. Yalova’da Ağustos 1999 depreminde yıkımların, can ve mal kayıplarının Alüvyon nitelikli araziler üzerinde olmuştur. İmar Planları Valilik ile birlikte Afete Duyarlı Planlama yöntemi anlayışı kapsamında yapılmalıdır.
c. İmar planları;2008 tarihli Plana Esas Jeolojik, Jeolojik- Jeoteknik ve Mikro bölgeleme Etüt Genelgesine uygun hazırlanmamıştır.

Yukarıdaki gerekçelerle 2011 tarih ve 184 sayılı karara itiraz ediyorum. Adı geçen kararın iptal edilmesini arz ve talep ederim. ”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.