Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem, Yalova’yı Sokağa Döktü

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde saat 20.55'te meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem, merkez üssü Çınarcık'ın yanı sıra Yalova merkez, Bursa, İzmit, Adapazarı ve İstanbul'da da hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova'da halk depremin ardından sokaklara dökülürken, telefon hatları 10 saniye süren depremin ardından kilitlendi.

Depremin ardından Çınarcık ilçesinde vatandaşlar sokaklara döküldü. İnsanlar evlerinin önünde otururken, bazıları ise sahildeki çay bahçelerinde toplandı. 17 Ağustos 1999 depreminin acısını unutamayan Yalova merkezde ana arterler insanlarla doldu. Özellikle Fatih Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi'nde yoğunluk yaşandığı bildirildi.

Çınarcık'ın yanı sıra Yalova ve Bursa merkezde de GSM hatlarında yüklenme sebebiyle kısa süreli kilitlenme yaşandığı öğrenildi. Çınarcık ilçesinde bir kriz merkezi oluşturularak hasar olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi.
Vatandaşların hava sıcaklığının 14-15 derece olması sebebiyle geceyi sokakta geçirecekleri öğrenildi.



YALOVA VALİSİ ERBAY: "DEPREMDE HERHANGİ YARALANMA VE HASAR YOK"


Yalova Valisi Yusuf Erbay, merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4.8 büyüklüğündeki depremde herhangi yaralanma ve hasarın meydana gelmediğini söyledi.

Merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi açıklarında saat 20.53'te meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Vali Erbay, il genelinde herhangi bir yaralanma ve hasarın meydana gelmediğini bildirdi. Yalova'da olası afetlere karşı tüm önlemleri aldıklarını belirten Vali Erbay, Afet Koordinasyon Merkezi tarafından derhal tüm ilçelerle telsiz bağlantısı kurulduğu ve son durumla ilgili bilgilerin alındığını söyledi. Erbay, depremin ilde vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğunu kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.