Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daştan; “Rapor Değil Hasta Kabul Formu”

Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, CHP Milletvekili Muharrem İnce’nin İl Mlli Eğitim Müdürü Şevki Genç’in darp edildiğine dair basına verdiği belgelerin rapor olmadığını hasta kabul formu olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Ak Parti Milletvekili İlhan Evcin ile İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç arasında yaşananların yankıları sürüyor. CHP Milletvekili Muharrem İnce tarafından Şevki Genç’in hastanede tedavi edildiğine dair belgeleri basına dağıtmasının ardından Yalova İl Sağlık Müdürü Ali Daştan bir açıklama yaparak söz konusu belgelerin rapor olmadığını, hastanın kendi beyanına göre doldurulan bir form olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç’e ait Devlet Hastanemiz tarafından düzenlenen ve rapor olarak lanse edilen belge hakkında çıkan haberlere istinaden konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmeye gerek duyulduğunu belirterek “Haber kaynaklarında yer alan, Hastanemiz tarafından hazırlanan bu belge bilinenin aksine, Hekimin hastayı muayenesi sonrası teşhisini-kanaatini bildirdiği adli rapor olmayıp, hastanemize hastaların kabulü esnasında tamamen hastanın şikayetlerinin yazıldığı bir ön tanı niteliği taşıyan anamnez formudur. Yani Hastaneye başvuran hastaların şikayetleri alınarak bir ön tanı oluşturulup bu forma yazılır. Böylece bundan sonraki yapılacak işlemlerin bu şikayet ve ön tanı etrafında yoğunlaştırılması sağlanır. Ancak bu form Doktorun muayene ve tetkikler neticesinde hastanın kesin durumunu bildirdiği adli rapor değildir.

Aynı zamanda Hastane dışına sızdırılmaması gereken bu belgenin Hastane dışına nasıl ve kimler tarafından sızdırıldığı konusunda da gerekli inceleme başlatılmıştır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.