Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Civelek, “Yalova 2012 Yılında 1nci Sırada Yer Alacak”

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Yalova’da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Civelek, “Yalova 2012 Yılında 1nci Sırada Yer Alacak”

Yalova Valisi Esengül Civelek Yalova’nın 2012 yılında MARKA’nın tüm destek programlarında ilk sırada yer alacağına inandığını söyledi.

MARKA tarafından yürütülen Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Yalova Valisi Esengül Civelek, Vali yardımcıları, Belediye Başkanları ve Kurum Müdürlerinin katılımı ile Yalova Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Programın başlaması öncesinde konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek bu programların ilin, bölgenin ve ülkenin gelişimine sağladığı katkılardan övgüyle söz etti. Yalova’nın MARKA tarafından sürdürülen bu programlarda 2012 yılında birinci sırada yer alacağına inandığını dile getiren Civelek, “Tüm ülke genelinde olduğu gibi bölgemizdede ajansımız bölgenin kaynaklarını ekonomi alanı içerisinde işler kılmak için çalışmalar gerçekleştirmektedir. 2010 yılında bölge illerinin tüm taraflarının katılımı ile Doğu Marmara Bölge planı hazırlanmıştır. Bu plan Kalkınma Bakanlığına da sunulmuş, uygun görülmesi sonrasında da yürürlüğe girmiştir. Bölge gelişmesine yön vermek ışık tutmak amacıyla hazırlanan bölge planı kapsamında da 2010 yılından günümüze kadar 279 proje 35 milyon lira destek almıştır. Ajansımız genel girişimcilerin desteklenmesi, yereldeki potansiyelin harekete geçirilmesi ve bölgenin araştırma, analiz ihtiyaçlarının kapanması anlamında da 2012 yılında da destek hizmetlerine devam edecektir. Bugün açıklanan Mali Destek, Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet desteği Programında Ajansın Yönetim Kurulu Başkanı olarak ve gerekse Yalova Valisi olarak ilimizin bu programlardan en üstü düzeyde yararlanmasını istiyorum. Yalova’nın proje üretme ve uygulama hususunda bu programların katkısı olacaktır. 2011 yılına baktığımız zaman ilimiz teknik destek programı kapsamında bölgede 7 proje ile 1nci sırada yer alıyor. Mali Destek Programı kapsamında da 5 proje ile 1nci olduk. Ancak Doğrudan Destek Programında ise 3ncü sıradayız. Ben ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için MARKA’nın destek programlarının tüm türlerinde en üst düzeyde yer almasını istiyorum. Aynı zamanda bu bizlerinde sorumluluğudur. Yerel, bölgesel ve ülkesel gelişime bizde bu şekilde katkıda bulunabileceğiz. Ben Yalova’nın 2012 yılında MARKA’nın tüm tür destek programlarında 1nci sırada yer alacağımıza inanıyorum” dedi.

Civelek’in ardından kürsüye gelen MARKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Necati Çağatay Üstündağ proje hakkında bilgiler verdi. Sunumunda projenin tüm detaylarına yer veren Üstündağ, 15 bin TL mali destekli Teknik Destek Programı ise 19 bin 500 TL alt ve 75 bin TL üst limitli Doğrudan Faaliyet Desteği Mali Destek Programı’nın başvurularının yıl boyunca süreceğini söyledi. Üstündağ Her iki programla ilgili bilgilerin www.marka.org.tr internet adresinden alınabileceği gibi, başvurularında buradan yapılabileceğini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.