Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Civelek; "TİGEM, yıllık çalışma programına göre en uygun yer"

Sitemiz köşe yazarlarından Bülent Güler’in ilimize gelen Van'lı depremzedelerle ilgili yazmış olduğu ‘Doğru Bir Karar Mı?’ adlı yazısıyla ilgili Vali Esengül Civelek, bilgilendirme yazısı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Civelek; "TİGEM, yıllık çalışma programına göre en uygun yer"

Yıllık çalışma programı ve ilimizdeki tesislerin imkanlarına bakıldığında en uygun tesisin TİGEM tesisleri olduğunu belirten Civelek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“www.yalovamiz.com adlı internet gazetesinde “Doğru bir karar mı?” başlığı ile yayınlanan makalenizde ifade edilen konularla ilgili olarak, şahsınızın ve kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca, Van’da meydana gelen depremler sonrasında evleri hasar gören ve açıkta kalan depremzedelerden bir grup vatandaşımızın, barınma ve diğer temel ihtiyaçları karşılanmak üzere İlimize yönlendirildiği bilgisi, 18.11.2011 tarihli basın bülteniyle kamuoyuna iletilmişti.

Depremzedelerin, barınma, eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için, iki Vali Yardımcısının da içinde bulunduğu komisyonca yapılan çalışmalar neticesi, Atatürk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tesisleri, Esenköy Hizmetiçi Eğitim Tesisleri ve TİGEM Sosyal Tesisleri, bu ihtiyacı karşılayacak mekanlar olarak belirlenmiştir.

Ancak, Esenköy Hizmetiçi Eğitim Tesisleri ve Atatürk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Tesislerinin, “Eğitim Tesisi” olmalarından ve yıllık çalışma programlarına bağlı olarak süreklilik arzeden eğitim faaliyetleri gerçekleştirildiğinden, bu amaca yönelik kullanılamayacağı anlaşılmıştır.

Komisyonca, TİGEM Sosyal Tesisleri, Başbakanlığın “Depremzedelerin Sosyal Tesislere Yerleştirilmesi” talimatına uyan mekan olarak değerlendirilmiş ve depremzede vatandaşlarımızın buraya yerleştirilmesi kararı alınmıştır.

Depremzedelerin, sosyal ve psikolojik yardım, ısınma, yeme, içme ve eğitim ihtiyaçları düzenli bir şekilde karşılanmaktadır ve karşılanmaya devam edilecektir.

Depremzede vatandaşlarımızın ne kadar süreyle İlimizde konaklayacağı ile ilgili olarak, Başbakanlığın ve ilgili Bakanlıkların talimatları doğrultusunda hareket edilecektir. Bilgilerinizi rica ederim”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.