Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınarcık Huzurevi’nin Temeli Atıldı

Türkiye’de ilk kez uygulanan ve bungalov cinsi evlerden oluşan Çınarcık Huzurevi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Çınarcık Huzurevi’nin Temeli Atıldı

Çınarcık Huzurevi’nin temeli Yalova Valisi Esengül Civelek’in yanı sıra Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, belediye başkanları, siyasi parti başkanları ve kurum müdürlerinin katıldığı bir törenle atıldı. İsveç Modeli olarak bilinen ve 22 ağaç evin yer alacağı proje 10 bin metre kare alan üzerinde inşa edilecek. Türkiye’de ilk olan projenin temel atma töreninde öncesi konuşan Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, 2005 yılında proje çalışmalarına başlanan bu yatırımın temelini atmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi. İlçede önemli yatırımların bir biri ardına geldiğine de dikkat çeken Erdoğan, “Devlet Hastanemiz geçtiğimiz günlerde devreye girdi. Üniversitemizin yapımına devam ediliyor.

Önümüzdeki günlerde bir spor salonunu yine ilçemize kazandıracağız. Ancak bugün temel atma töreni için bir araya geldiğimiz bu Huzurevimizi çok önemsiyorum. Zira yaşlılarına büyük bir önem veren bir kültürden gelen halkımızın yaşlılarına verdiği önemi yansıtan bir eser oluşacak. Bu yatırımın kazandırılmasını sağlayan Yalova Milletvekilimiz Temel Coşkun ile Yalova Valisi Esengül Civelek’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, “İnsana değer vermek bizim şiarımız” diyerek başladığı konuşmasında, “O nedenle yaşlılarımızdan engellilerimize kadar her gruba el uzatmak bizlerin görevidir. Bu sosyal devlet olmanın da gereğidir. Biz istiklalimizi yaşlılardan kazandık. İstikbalimizi ise gençlerimizden kazanacağız. Değer verdiğiniz ölçüde değer bulursunuz. Yaşlılarımızı itilmiş kakılmışlıktan kurtarıp, onları baş tacı eden bir anlayışa taşıdık. Burada bir huzur evi zihniyetinden çıkarak onları hayatın içerisine çeken bir modeli devreye sokacağız. Burası tüm ülkeye örnek olacak bir yer olacak” diye konuştu.

Yaşlıların bir toplumun en değerli varlıkları olduğuna dikkat çeken Yalova Valisi Esengül Civelek’de konuşmasında, “Burada temelini atacağımız tesis bizlerin bilgi ve tecrübeleri ile bugüne gelmemizi sağlayan yaşlılarımıza hizmet edecek. Yaşlılık eninde sonunda hepimizin varacağı bir nokta. Huzur evlerimiz son yıllarda 60 yaşını aşan yaşlılarımıza verdiği hizmeti her geçen gün daha da geliştiriyor. Huzur evlerimiz her geçen gün yaşlıların huzur bulduğu yerler haline geliyor” dedi.

Konuşmaların ardından Çınarcık Huzurevi’nin temeline ilk harcı koyan butona Yalova Valisi Esengül Civelek, AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan birlikte bastılar.

Bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması hedeflenen Çınarcık Huzurevi 10 bin metre kare alan üzerine kurulacak. A ve B olarak tasarlanan huzur evinde 22 adet ahşap kütük ve yer alacak. Buradaki yaşlılar ister tek isterse başka bir yaşlı ile birlikte bu evlerde kalabilecekler. Tesiste yönetim birimleri, sosyal alanlar ve hizmet üniteleri de yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.