Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova Valiliğine Başvuru Yaparak Koçal Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

CHP’li Belediye Meclis üyeleri Yalova Valiliğine başvurarak, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
CHP Yalova Valiliğine Başvuru Yaparak Koçal Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Yalova Belediye Meclisi toplantısında Arberetumun Arazisinin parçalı olarak satışına karşı çıkan ve satış kararının kaldırılmasının gündeme alınması talebiyle verdiği soru önergesinin oylatılmamasının ardından 8 Kasım tarihinde meclise verilen ikinci bir önergenin de Meclis gündemine alınmayarak oylatılmaması üzerine CHP’li Meclis Üyeleri, Yalova Valiliğine başvurarak Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın Belediye Meclisinin çalışmasına dair yönetmeliğe aykırı hareket ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

CHP İl Başkanı Özcan Özel, yaptığı açıklamada “CHP’li Meclis Üyeleri arkadaşlarımız, Geçtiğimiz Mayıs ayında, Turizm alanına dönüştürülen Arberetum alanın 37 dönümünün topluca satılması kararınca destek verdiler. 37 dönüme tek parça bir yatırım gelecekse biz bunun karşısında değil halen yanındayız. İlk etapta burası bu şekilde ihaleye çıktı. Ardından Yap-İşlet-Devret modeli ile gündeme geldi. Şimdi parçalanarak 12 Kasım’da İhaleye çıkartılıyor. İfrazı yapılarak 10-12 ve 15 dönümlük 3 parçaya ayrılmış. Arka tarafta da 7.5 dönümlük 2 parça daha var. Biz CHP olarak burasının parçalar halinde satılması durumunda kamu yararının ortadan kalkacağını ve değişik tehlikelerin ortaya çıkacağını düşünerek bu yönde bir önerge verdik. Önergemiz meclis gündeminde oylanmaya alınmadı. Bunun üzerine 8 Kasım’da bir kez daha Meclis Üyesi arkadaşlarımız bir önerge daha vererek önergemizin oylatılarak görüşülmesini talep ettiler” dedi.

Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın, CHP’li Meclis Üyelerinin 8 Kasım’da verdiği önergenin Meclis de oylatılmayarak, 12 Kasım’da parçalı olarak satışa çıkacak Arberetum arazisinin satışının önünü açtığını belirten Özel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “CHP’li Meclis Üyeleri Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11 Maddesi gereğince; Gündem sırasında değişiklik yapılarak, 05/11/2012 tarihinde vermiş olduğumuz ve Belediye Meclisinin oyları ile gündeme alınan “Belediye Meclisimizin 08/05/2012 tarih ve 111 sayılı kararının” iptali ile ilgili gündem maddesinin, 08.11.2012 tarihinde yapılan Belediye Meclisi toplantısında önergenin oylatılmaması ve Gündem sırasında değişiklik yapılması hakkında vermiş olduğumuz önerge oylatılmamıştır. Bu nedenle de, Meclis Üyelerimiz, Belediye Kanunu ve Belediye Meclisinin çalışmasına dair yönetmeliğe aykırı hareket ettiğinden dolayı belediye başkanı Yakup Koçal hakkında Valiliğe Başvurmuşlardır”

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, Kadir Koyuncuoğlu, Baydur Bilen, Kadir Ofluoğlu ve Ümit Yalçın’ın imza attığı Valiliğe yapılan başvuru ise şu şekildedir:

Tarih:08/11/2012
Konu: Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11 Maddesi gereğince; Gündem sırasında değişiklik yapılması hakkında vermiş olduğumuz önergenin oylatılmaması HK..

05/11/2012 tarihinde vermiş olduğumuz ve Belediye Meclisinin oyları ile gündeme alınan “Belediye Meclisimizin 08/05/2012 tarih ve 111 sayılı kararının” iptali ile ilgili gündem maddesinin, 08.11.2012 tarihinde yapılacak Belediye Meclisi toplantısında görüşülmesinin Belediye Meclisimizce değerlendirilmesi hususunda Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11. Maddesi gereğince vermiş olduğumuz yazılı önergeyi Belediye Meclis Başkanı oylamaya sunmayarak Belediye Kanunu ve Belediye Meclisinin çalışmasına dair yönetmeliğe aykırı hareket etmiştir. Belediye Meclis Başkanı ve Belediye Başkanı Sayın Yakup Bilgin Koçal hakkında gerekli yasal işlem yapılmasını saygılarımla arz ederiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.