Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'den Dolgu Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova İl Başkanı Özcan Özel Kaytazdere beldesinde yapılan deniz dolgusu ile ilgili tepki gösterdi. Özel imar planlarında olmaksızın bu dolgunun nasıl yapıldığını sordu.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
CHP'den Dolgu Tepkisi

Kaytazdere Belediyesince denizde yapılan dolgu çalışmasına CHP kanadından tepki geldi. CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılarak 1/25 binlik Çevre Düzeni Planında gözükmeyen öte yandan uygulama imar planı bulunmayan bu dolgu işleminin neye göre yapıldığı soruldu. Özel konuyla ilgili olarak belediye başkanının kamuyu bilgilendirmesini isteyerek şu soruları yöneltti;

1. Bu dolgu kimler tarafından ne amaçla yapılmaktadır?
2. 3621 Sayılı Kıyı Kanununun 7. maddesi gereğince, ilgili Bakanlığa gönderilen Valilik görüşü, Bakanlığın ve İlgili kuruluşların dolgu için uygun görüşü alınmış mıdır?
3. Aynı Kanunun 7. maddesi . “Uygun bulunması halinde ilgili idare tarafından uygulama imar planı hazırlanır. Bu yerler için yapılacak planlar hakkında İmar Kanunu hükümleri uygulanır.”Demektedir. Uygulama imar planı olmadan kıyı nasıl doldurulmuştur. Belediye İmar Kanunu hükümlerini niye uygulamamıştır?
4. Uyulmak zorunda olunan 1/25000 Ölçekli Yalova çevre düzeni imar planında bu dolgu alanı var mıdır? Yok ise, uygulama imar planı kararı alınması kanuna uygun mudur?
5. Bu dogu alanı iş bitiminde balıkçı barınağı bırakılacak ise yer seçimi uygun mudur?Bu konuda Kaytazdere halkının da görüşünün alınması daha doğru olmaz mıydı?
6. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 79.“Maddesi Kıyı Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak kullanılmak şartıyla Maliye Bakanlığı tarafından belediyelerin tasarrufuna bırakılır.” Demektedir. Bu dolgu alanının iş bitiminde belediyeye devri yapılacak mıdır?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.