Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’den Telekulak Açıklaması

Bir dizi program ve açılış için Yalova’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik gündemdeki Telekulak iddiaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Çelik iktidar ve muhalefet olarak bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi. CHP’nin Telekulak iddialarıyla ilgili üslubunu da eleştiren Çelik, “Ölçü kaçtı” dedi.

Bugün saat 14:30’da Yalova’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ilk olarak Yalova Valiliği’ni ziyaret etti. Bakanı Yalova Valisi Yusuf Erbay’ın izinli olması nedeniyle Yalova Vali Vekili Derviş Ahmet Set karşıladı. Makamda ildeki genel durumla ilgili brifing alan Bakan Çelik daha sonra basın mensuplarının gündemdeki Telekulak iddiaları ile ilgili sorularını yanıtladı. Telekulak iddialarının uzun yıllardır siyasette tartışıldığına dikkat çeken Bakan Faruk Çelik, “Telekulak mı uzun kulak mı bilmiyorum ama bunlar Türkiye’de uzun yıllardır konuşulan konular. Bu konu hukuk devletinde bence usulü çerçevesinde çözülmesi gereken bir olaydır. Ben uzunca yıllardır siyasetin içerisindeyim ve bu konu uzun yıllardır hep konuşulur. Kim dinliyor nasıl dinliyor, bu konuda geçtiğimiz hafta mecliste yaptığımız değerlendirmede, öyle tahmin ediyorum iktidarıyla muhalefetiyle hep beraber üzerine gitmemiz gereken bir husus. Hukuki açıdan nasıl dinleneceği hangi müsaadelerle izinler alınarak dinleme yapılabileceği bellidir. Bunun dışındaki hukuksuzluğun giderilmesi konusunda herkesin katkı sağlaması gerekiyor. Burada ucuz bir yol tercih etmek doğru değil. Yani bunu bir iktidar muhalefet meselesi yapmak doğru değil. Zaten sorunu da çözmez. Ne iktidar ne muhalefet hukuksuzluğu istemez. Hukuksuz dinlemeleri de istemez. Ama bu konuda inanıyorum ki ortak bir irade ortaya konacak. Bu ve benzeri olumsuzluklar varsa bunların giderilmesi içinde el birliği ile çalışarak bir irade ortaya konulması lazım” dedi.



”ÖLÇÜ KAÇTI”

Bir gazetecinin CHP’nin Telekulak iddiaları konusundaki üslubunu nasıl bulduğunu sorması üzerine ise, “Siyasette muhalefete bu tip marjlar tanımak gerekiyor ama artık ölçünün kaçtığını söyleyebilirim. Yani siyasette yapılmalı. Politikacı bu anlamda gerçek olmayan reel olmayan alanlara da girebilir ama oranı çok önemlidir. Yüzde yüz hep politik ağız kullanmak, hep popülist ağız kullanmak doğru değildir. Ama bir miktar muhalefet olduğu için bir marj tanınabilir. İşin özü sorunu çözmek ve bunun için ortaya bir proje koymaktır. Yani sorunun çözümü için fikirler ortaya koymak en doğrusudur. Yoksa sadece muhalefet yapmak için olayı o tarafa çekerseniz doğru olmaz” şeklinde konuştu.



ÖZEL HASTANELERDE SINIRSIZ FARK ÜCRETİ DÖNEMİ BİTİYOR

Bakanlık çalışmalarına da değinen Çelik Sağlık’da önemli açılımlar yaşandığını belirttiği açıklamasında, “Sağlık sistemimizde çok ciddi açılımlar meydana geldi. Özel hastanelerden hizmet alımı dün olduğu gibi yine devam edecek Ancak buna yeni yasayla bir tahdit getirildi. Bugün özel hastaneye gittiğiniz de sınırsız bir şekilde sizden bir fark ücreti talep edebilir. Biz bunu yeni yasa da değiştirdik. Şöyle bir kıstas koyduk. Sağlık uygulama tebliğimiz de belirlediğimiz fiyatın bir katına kadar arttırma yetkisini Bakanlar Kurulu’na verdik. Yani 1 milyar lira olan bir ameliyatı, 2 milyar liraya kadar arttırma yetkisi Bakanlar Kurulunda. Yani özelle kamu arasında böyle bir fark getiren bir uygulama getirdik. O bu sene yürürlüğe girecek. Özel hastaneler tarafından ne kadar fark alına bileceği Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek” dedi.

Bakan Çelik daha sonra yürüyerek Yalova belediyesi’ne geçti. Belediye bahçesinde Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu tarafından karşılanan Çelik burada da belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Bakan Çelik şu sıralarda AKP ve CHP İl başkanlıklarını ziyaret ediyor. Buradaki temasların ardından Yalova devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin açılışını yapacak olan Bakan yine özel bir hastaneyi de hizmete sokacak. Bakan Çelik Yalova’daki son programında ise Sosyal Güvenlik Yasası’nın anlatıldığı bir toplantıya katılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.