Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım Müjdelerle Geldi

Başbakan Binali Yıldırım Yalova'ya müjdelerle geldi. Başbakan Yıldırım 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen mitingde 500 yataklı Devlet Hastanesinin temeli ile Çevre Yolu'nun çalışmalarının 2017 yılı içerisinde başlayacağının müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2017 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Başbakan Yıldırım Müjdelerle Geldi

Başbakan Binali Yıldırım Yalova mitinginde vatandaşlarla buluştu. Miting öncesinde Yalova Valiliğini ziyaret eden Başbakan Yıldırım tören kıtası tarafından karşılandı. Folklorik kıyafet giymiş çocukların çiçekler sunduğu Başbakan Yıldırım ardından Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'dan makamında bir brifing aldı. Başbakan Binali Yıldırım ardından mitingin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına geçti. Başbakan Yıldırım'dan önce kürsüye çıkan AK Parti Yalova Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel halka bir selamlama konuşması yaptılar. Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte Yalova'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'da vatandaşlara hitap etti. Türkiye'nin ulaşımdan sağlığa kadar br çok alanda önemli gelişmeler kaydettiğini dile getiren Müezzinoğlu, "16 Nisan'dan sonra ülkemizin de, Yalova'nın da geleceği  çok daha güzel olacak. Sizler AK Partinin de bu ülkenin de geleceğinin arkasında dimdik durdunuz. Yine bunu yapacağınızdan eminiz" dedi.

Yağmur ve soğuk havaya rağmen meydanı dolduran binlerce Yalovalı ile kucaklaşa Başbakan Binali Yıldırım, hizmetlerin AK Partiye bağlı olmaksızın süreklilik arzetmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Türkiye artık 2002 yılının Türkiye'si değil. Biz büyük Türkiye diyoruz. Birileri halen küçük olsun bizim olsun diyor. Biz daha güçlü bir Türkiye istiyoruz. Onlar Türkiye yerinde saysın diyor. Biz daha istikrarlı bir Türkiye hayal ediyoruz. Onlar güçlü Türkiye'nin hayalini dahi kuramıyorlar. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ardından 94 yıl geçti. Ama bakın bu sürede ülke 65 hükümetle tanıştı. Eğer istikrar olsaydı. Her 5 yılda bir seçim yapılsaydı. Bugün 19. hükümeti kuracaktık. Mevcut sistemle hükümetin ömrü 1.5 yıl bile değil. Bu süredeki bir hükümet Türkiye'nin hangi sorununu çözebilir. Bu ülkenin kaynaklarını, enerjisini böyle harcamaya kimin hakkı var. Yalova son 15 yılda AK parti dedi. Arkamızda oldunuz. Destek oldunuz. Bizde ülkemize çok güzel hizmetler kazandırdık. Ama bunun AK Parti'ye bağlı olmadan kişilere bağlı olmadan, gelecek için süreklilik arz etmesi lazım. Birileri çıkmış, 'Bu sistemi Recep Tayyip Erdoğan için istiyorlar' diyor. Hayır bu sistemi Recep Tayyip Erdoğan için değil, 'Her doğan' için istiyoruz. Her doğan refah içinde bir ülkeye doğsun istiyoruz. Türkiye'nin artık harcanacak 1 saniyesi bile yoktur" dedi.

"15 yılda 7 milyar TL yatırım yapıldı"
Yalova'ya müjdelerle gelen Başbakan Yıldırım 15 yılda ile 7 milyar TL'lik yatırım yapıldığını dile getirdi. Başbakan Yıldırım konuşmasının devamında ise, "Yalova'ya hizmet gelsin diye 15 yıldır çalışıyoruz. Ben 1994 yılından beri hizmet ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda, Yalova'ya iskeleler yaptık, hızlı feribotlar koyduk, Kartal'dan, Kabataş ve Yenikapı'dan hızlı deniz otobüsü seferlerini başlattık. O günde bu eserleri Yalova'ya kazandırırken bize karşı çıktılar. Buranın belediyesi karşı çıktı. Buranın bildiğiniz o hayırcı tayfası istemezükçüleri karşı çıktı. O gün bugündür Yalova ile beraberiz. Çünkü biz meydanlara gelip oy isteyen, seçiden sonra da kaybolup gidenlerden değiliz. Hesap, kitap ortada. 15 yılda Yalova'ya 7 milyar TL'lik yatırım yaptık" diye konuştu.

500 Yataklı hastanenin temeli bu yıl atılıyor
Başbakan Binali Yıldırım 500 yataklı devlet hastanesinin temeli ile Çevre Yolunun çalışmalarının bu yıl içerisinde başlayacağını dile getirerek, "2002 yılında Yalova sadece 16 milyon TL ihracat yaparken bugün, 700 milyon doların üstünde ihracat yapar hale geldi. Okullardaki toplam derslik sayısı yüzde 100 arttı. Yalova'ya bin 410 konut yaptık. Adalet Sarayı'nı hizmete aldık. 2008 yılında Yalova'yı Üniversite şehri yaptık. Gençlik merkezi, yüzme havuzları, Altınova Spor Salonu ve yat limanlarını hizmete soktuk. Tersaneler bölgesini Yalova'ya kazandırdık. 10 binden fazla insan orada çalışıyor. Çınarcık Devlet Hastanesi, fizik tedavi merkezini açtık. 2005 yılında Yalova'yı doğalgazla buluşturduk. 15 yılda tarıma ve hayvancılığa çok önemli destekler sağladık. Gökçe Barajı'nın su kapasitesini arttırdık. Yalova'nın içme suyu problemini çözdük. Yalova'nın girişinde yaşanan trafik sorununu Köprülü Kavşak yaparak çözdük. Orada ne kadar beklediğinizi hatırlayın. Yalova'da 25 kilometre bölünmüş yol vardı. 81 kilometre bölünmüş yola çıkardık. Çevre yollarını bitirdik hizmete aldık. Daha bir işimiz daha var. Armutlu'dan Yalova'ya gelirken Yalova'nın güneyinden Bursa'ya bağlanan yolu da 2 yıl içerisinde tamamlayacağız. Yalova'ya 500 yataklı bir Şehir Hastanesi yapacağız. Bu hastanemizin temelini de 2017 yılı içerisinde atacak kısa sürede tamamlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından Yalovalılara karanfil attı. Yalova'dan ayrılan Başbakan Binali Yıldırım Gebze, Orhangazi, İzmir Otobanının Gemlik bölümünün açılışını da gerçekleştirdikten sonra Bursa Mitingine katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.