Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bahar Doğan’dan Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova il Sekreteri ve Taşköprü Belediyesi Eski Başkanı Bahar Doğan yazılı bir açıklama yaparak Taşköprü’deki imar planı uygulamalarını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Bahar Doğan açıklamasında, “Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca hazırlanan İzmit Körfezi (Kocaeli-Yalova) Bütünsel Planıyla Taşköprü yerleşim alanının da bir kısmını kapsayan, Taşköprü Hava Meydanı etrafında yapı yasağı getirilmesi birçok vatandaşımızı mağdur edecektir” dedi.

Bahar Doğan’ın açıklaması şöyle; Altınkum’da yaşayan vatandaşlarımız ve 215 civarında konut yok sayılmış evlerinin de olduğu bölge, imar planında mevcut sanayiyi koruma adına sağlık koruma bandı gerektirmeyecek şekilde sanayi alanı olarak gösterilmiştir. Bu şekilde Altınkum’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşam ve mülkiyet hakları zora girmiştir.

Askı dışında konu ile ilgili halkı bilgilendirilme toplantısı yapılmadığı için, Vatandaş imar planının yaratacağı sıkıntının farkında bile değildir. Hatta belediye meclis üyeleri bile durumun farkında değildir.

Çünkü “10 000 den aşağı olan belediyelerde ihtisas komisyonları kurma zorunluluğu yoktur. Bundan dolayı Taşköprü Belediyesinde belediye meclisinin içinden seçerek üye vereceği imar komisyonu kurulmamıştır. Ancak komisyon kurulmasında hiçbir mahsur yoktur.” Bu nedenle Yalova İl Belediye Meclisinin dahi direk karar alamayacağı sanayi alanı gibi oldukça ihtisas isteyen, komisyonların incelemesi ve rapor hazırlaması gereken ağır konular Taşköprü Belediye Meclisinin önüne komisyon çalışması ve raporu olmadan direk gelmektedir.O an toplantıda Meclis üyelerine verilen ve anlaşılabilen bilgi kadarıyla imar konuları karara bağlanmaktadır.

Taşköprü’de; imar planındaki kısıtlamalar sonucunda Belediyenin imar yetkisi kullanacağı alan 500 dönüm civarında kalmaktadır. Denizçalı ve Kabaklı köyleri de mücavir alanımız denilebilir. Ancak bu köylerin bile imar alanları Taşköprü’den çok büyüktür. Ayrıca orada da çöplük, taş ocakları, Handere ile Dantel sitesi ve Topçular iskelesinin yanı başına izin verilen tersane ile yaratılan sonuç ortada. Anlaşılan o ki yeni imar planları yapılırken Taşköprü Belediyesi konuya, ya yeterli duyarlılığı ve ilgiyi göstermemiş, yada yetkili ve ilgililere derdini anlatamamıştır. Kısacası İmar planındaki olumsuzluklar muhakkak giderilmelidir. Aksi taktirde bu durum işin içinden çıkılamayacak sorunlar yaratır.

• Daha önce Milli Savunma Bakanlığı imar planının her aşamasında bilgilendirilerek
mutabakat sağlanmış ve gerekli yazışmalar yapılmıştı. Bunun sonucunda 1996 yılında daha önce Hava Alanı etrafında 400 m olan Yapı yasağı “Milli Savunma Bakanlığının uygun görüşü alınmadan kat artırımına yönelik imar planı değişikliği yapılamaz koşuluyla”30 m ye indirilerek 2 kat konut imarı yapılmıştı.
• Şimdi ne oldu da buraların imar planında yapı yasağı getirildi? Acaba Bu alanda imar planı sanayi alanı olarak değiştirilirken Milli savunma Bakanlığı’nın ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının uygun görüşleri alınarak bu doğrultuda hareket edilmiş midir?
• Sanayi alanı uygundur görüşü alınmış ise, bu durumdan Bayındırlık ve İskân Bakanlığı
haberdar edilmiş midir?
• Milli Savunma Bakanlığının uygundur görüşü alınarak, Hava Alanı sınırına 30 m ye kadar verilen 2 kat konut izni, Hava Alanı etrafındaki imar planı acaba sanayi olarak değiştirildiği için mi yapı yasağı getirildi?
• İkamet ettikleri konutları dahi sanayi imarı yapılan Altınkum’da yaşayan ve yaşamaktan da memnun olan vatandaşlarımızın imar sorunu nasıl çözülecek?

İşte tüm bunlar cevap bekleyen sorulardır.

Halkımızın bilmesini isterim ki; CHP olarak Taşköprü’de yaratılan sorunların da çözümlerin de hepsini biliyoruz. Göstereceğimiz aday ve ekip yerel seçimleri kazanarak; halkımızla, belediye meclisiyle, belediye personeli ile el ele verecek ve Devletimizin tüm kurumlarıyla istişare ve iyi ilişkiler kurarak, var olan ve yaratılan tüm sorunları çözecektir.

Ayrıca Sözümüzdür: Belediye kapalı kapılar ardında yönetilmeyecektir. Halkla ve kurulacak olan kent meclisi ile tüm konular her aşamada görüşülerek belediye meclisine öyle getirilecektir. Halkımızın her şeyden haberdar olduğu şeffaf belediyecilik uygulanacaktır. Gerek Belediye Başkanı gerekse Meclis Üyelerimiz görevli oldukları sürece yetkili oldukları bölgede alacakları kararları ve uygulamaları etkileyebilecek ortamlarda olamayacak, bölgelerdeki sanayi kuruluşlarından; taşeron firmalar kurarak iş almayacak, mal satamayacak, emekli oldukları halde işe giremeyecektir. Daima Halkımızın çıkarları ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakları muhakkak korunacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.