Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arap İşadamlarından Yalova’ya Çıkarma

Körfez-Avrasya İşadamları Derneği’nin (KORİAD) düzenlediği Türk-Körfez Gayrimenkul Yatırım ve İşbirliği Kongresi, körfez yatırımcıları ile Türk gayrimenkul sektörünü buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Arap İşadamlarından Yalova’ya Çıkarma

Kongre İstanbul’un ardından Yalova’da devam etti. Körfez ülkelerinden temsilcileri Yalova’da buluşturan kongrede, Yalova’ya yapılacak yatırım potansiyelleri görüşüldü.

Yalova’nın Termal İlçesi’ndeki Limak Yalova Thermal Boutique Hotel’de yapılan kongreye Yalova Valisi Esengül Civelek, KORİAD Onursal Başkanı ve Daleel Group CEO’su Muhammed Mufarreh, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Yalova Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Gürel, Orient World Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirhan,
Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan ile ilçe belediye başkanları ve Arap işadamları katıldı.



“Hem Maddi Hem De Manevi Kazanımlar Elde Edeceksiniz”

Konferansın açılış konuşmasını Yalovalı İşadamı ve Orient World Yönetim Kurulu Başkanı Ali Demirhan yaptı. Demirhan, “Biliyorum, milyarlarca dolarlık sermayeye sahip yatırımcı işadamlarısınız. Siz Yalova’da yapacağınız yatırımlarla Yalova’nın gelişmesi ve Yalova’da istihdamın artması için büyük bir önem arz etmektesiniz. Şahsen Yalova’nın bir ferdi olarak sizleri burada ağırlamayı çok önemsiyoruz. Ekonomik krizlerin tüm dünyayı sardığı günümüzde istikrarlı bir ekonomiye sahip Türkiye’nin bu istikrarı devam ettirebilmesi için siz değerli Arap kardeşlerimizin ülkemize yatırım yapmaları bizler için büyük önem arz etmektedir. Türkiye Ortadoğu’daki barışın ve huzurun teminatıdır. Türkiye’de stratejik öneme sahip Yalova’mız için öyle bir vizyon geliştirmeliyiz ki, bir yanda ekonomik gelişimini hızlandırmış diğer yanda ise yeşilini, doğasını ve ekolojik dengesini kaybetmemiş olsun. Yapacağınız yatırımlardan hem maddi hem de manevi kazanımlar elde edeceksiniz” dedi.



“Kardeş Şehir Projelerinin Hayata Geçirilmesi Gerekiyor”

Yapılacak işbirlikleriyle dostlukların daha da ileriye taşınacağını dile getiren Demirhan, Yalova için büyük öneme sahip konular hakkında da bilgi verdi. Demirhan, “Yalova’mız ile Körfezin güzel insanlarını bir araya getirmemiz lazım. Yalova’nın yurt dışında tanıtımını amaçlayan kamu ve özel sektör işbirliğinde bir tanıtım grubunun kurulması, Yalova ile Körfez’deki ticaret odaları arasında işbirliklerinin kurulması, Yalova ile 6 Körfez ülkesi arasında kardeş şehir projelerinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Yalova eğitim kurumları ile Körfez’de eğitim kurumları arasında işbirliğinin yapılması, KORİAD’ın acil bir şekilde Yalova Şubesi’nin kurulması ve Yalova’da Körfez ülkelerini tanıtan ve yatırım yapabilecekleri noktaları gösteren bir web sitesinin hayata geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.



“Yalova İle İlişkilerimiz Başladı”

KORİAD Onursal Başkanı ve Daleel Group CEO’su Muhammed Mufarreh konferansta bir konuşma yaptı. Birçok büyük ekonominin çöküşe geçtiğini gördüklerini ancak Türk ekonomisinin istikrarlı bir şekilde geliştiğini gördüklerini belirten Muhammed Mufarreh, Yalova’ya da önem verdiklerini söyledi. Yalova ekonomisini ve piyasayı destekleyecek yatırımlar yapmak istediklerini belirten Mufarreh, “İşadamları aslında çok konuşmayı sevmiyor. İşadamları konuşmaktan çok iş yapmayı seviyor. Bizim Yalova’da yatırımlarımız var. Yalova ile ilişkilerimiz başladı. Kardeşlik şirketler arasında başladı. Bu ilişkiyi şehirlerarasına yayacağız. Ekonominizi ve piyasayı destekleyecek yatırımlar yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.



“Tek Bir Şartımız Var”

YTSO Meclis Başkanı Mehmet Gürel ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Sizler son yıllarda tüm dünyada öne çıkan popüler yatırımcılarsınız. Bu topraklar size manevi olarak da kucak açtı. Şehrimize hem maddi hem de manevi yatırımlar yapın. Hem sermayenize sermaye katmak için hem de itibarınıza itibar katabilmek için bu topraklar sizin için çok önemli. Biz oda olarak yatırımcının önünü her zaman açmak isteriz, tek bir şartımız var doğaya, çevreye ve kentin estetiğine saygılı, halkı kucaklayan yatırımlar olması kaydıyla.”



“Sanayi Yatırımlarında Titiziz”

Yalova Valisi Esengül Civelek de konferansın açılışında bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Civelek, “Yalova’da gayrimenkul çok değerli. Yalova eğitim seviyesi yüksek bir il, nitelikli insan gücüne sahip bir il. Sanayileşmiş üç büyük kentin arasında olan, bu büyük metropollere ulaşım ağının ortasında bulunan Yalova, coğrafi konum itibariyle de çok önem arz etmektedir. Sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle ve potansiyel eğitim kenti olarak Yalova değişime ve gelişime açık bir kenttir. Dünya çapında üretim yapan, küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, ileri teknoloji kullanan, özel sektöre ait sanayi kuruluşlarımız, tersanelerimiz ve çok sayıda küçük orta ölçekli işletmemiz bulunmaktadır. Körfez Geçişi ve Bağlantılı Otoyol Projesi’nden dolayı son yıllarda sanayi alanında yeni yatırımlar konusunda Yalova gündemde olan bir ildir. Biz ilimize yapılacak olan özellikle sanayi yatırımlarında son derece titiz ve seçiciyiz. Katma değer katan, yeni teknolojik gelişmelere imkân verecek, doğaya ve çevreye saygılı yatırımlara açığız. Yalova ülkemizin ilk defa turizm olgusunun yaşandığı, ilk kaplıca tedavilerinin uygulandığı müstesna bir kenttir. Huzurlu, güvenli, yaşanabilir kent Yalova’da buyurun yatırımda bulununuz. Sizler de mutlu olun, bizler de mutlu olalım” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından KORİAD Onursal Başkanı ve Daleel Group CEO’su Muhammed Mufarreh Yalova Valisi Esengül Civelek’e çeşitli hediyeler verdi. Hediye takdiminin ardından ise ilçe belediye başkanları ilçede yapılabilecek yatırımlarla ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.