Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınova Tarihi Dokusuyla Ön Plana Çıkacak

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral Körfez Köprüsü Projesi ile birlikte ilçenin stratejik konumunun değiştiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2013 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Altınova Tarihi Dokusuyla Ön Plana Çıkacak

İlçenin artık bir sanayi bölgesi olarak anılmaması gerektiğini dile getiren Oral Altınova'nın sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerle de ön plana çıkması gerektiğini söyledi.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ilçenin stratejik konumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Körfez Köprüsünün ilçenin stratejik konumunu değiştirdiğini dile getiren Oral, "Körfez köprüsü projesiyle birlikte Altınova ilçesinin stratejik konumuyla birlikte tarihi yapısı da ortaya çıktı. Bu nedenle bölgemizin bir cazibe merkezi olması için kontrollü ve planlı bir çalışma içirsene girdik İlk etapta da Hersek Gölü projeni ele aldık Bu yönde çalışmalarımız oluşturulan bilimsel bir kurulla devam ediyor.Altınova ilçesinin salt bir tersane bölgesi yada sanayi bölgesi olarak tanınmasına son derece yanlış. İşte bizler bu algıyı değiştirmek için Altınova ilçesinin tarihi ve kültürel yapılarını ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Hersek Gölü çalışmalarımızda bu yönde ilerliyor" dedi.



Önemli Zenginlikler Barındırıyor

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ilçede çok önemli tarihi zenginliklerin olduğunu dile getirerek, "Altınova ilçemiz doğal güzelliklerinin ve değerlerinin yanı sıra, yörede antik Helenepolis kentinin, antik limanın ve çok sayıda tarihi eserin bulunması da bölgemiz için bir cazibe noktasıdır. Yapılan inceleme ve araştırmalarda Hersek civarında önemli kalıntılar elde ettik. Helenapolis Antik Kenti’nde kazı çalışmaları yaptırmak için üniversiteler ile görüşmelerimizi sürdürerek çalışmalarımızı yürüttük. Önceden araştırıp edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, Bursa Müze Müdürlüğü’ne kazı yaptırdık. Yapılan kazıyla Roma İmparatoru Constantin’in annesi Azize Helena’nın adını taşıyan Helenapolis Antik Kenti’ne ait kalıntıların gün yüzüne çıkmasını sağladık. Kazı çalışmalarımız, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından gerçekleşti. Amacımız, Helenapolis Antik Kenti’ni en güzel şekilde ortaya çıkararak Altınova, Yalova ve Türkiye’yi dünyaya tanıtacak bir konuma getirmektir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.