Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

29 Ekim Mesajları

Cumhuriyet Bayramı’nın 86. yılı nedeniyle yayınlanan mesajlarda şu ifadelere yer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2009 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

AKP Yalova Milletvekili İlhan Evcin,

“86 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletimizin her ferdinin fedakârlıkları sonucu kazanılan zaferlerle kurulan, Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümünü aynı coşku ve gururla kutlamanın sevincini yaşıyoruz.
Dünya tarihinde Milli Mücadelesini yürüterek devletini kuran, kahraman bir Meclis'e sahip tek ülke olmanın onuruyla Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti 86. yılında da devlet ve milletiyle el ele vererek muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefine doğru emin adımlarla ilerlemektedir.
Türk Milleti; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiç bir fedakârlıktan kaçınmayarak birlik ve beraberlik içerisinde, hoşgörüsünü, sağduyusunu kaybetmeden ve bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerini koruyarak, sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir.
Milli hedeflerimize ulaşmak için ihtiyaç duyduğumuz güç, istiklal mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunda gizlidir.
Bu inanç ve coşkuyla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmet ve minnet duygularıyla anıyor,
Milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum”



CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce;

“Her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Bayramını gururla, onurla, coşkuyla, Cumhuriyetin kazanımları ve ulusal birliğimizi koruma kararlılığıyla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin 86.yılını kutladığımız bu gün, etnik ayrışmayı kabul etmeyen bir millet anlayışını, kaynaştırmayı hedefleyen uluslaşma sürecini ve laik cumhuriyeti kararlılıkla sahiplenme, savunma ve koruma günüdür.

Cumhuriyet, aydınlanmadır, çağdaşlaşmadır, bilinçlenmedir. Cumhuriyet, 600 yıllık imparatorluk döneminin bitmesinden sonra, toplumsal yaşamın, hukuk düzeninin çağdaş değerlerle yeniden düzenlenmesidir. Cumhuriyet, eğitimdir, eğitimde fırsat eşitliğidir.

Cumhuriyet, bugün yaşamakta olduğumuz demokratik, laik sosyal bir hukuk devletinin başlangıcıdır.

Laik, demokratik, sosyal hak ve özgürlüklerin korunması esasına dayalı bir yönetim biçimi olarak Cumhuriyetin, 86 yıldır benimseniyor olması Türk ulusunca benimsenmiş olması, ülke olarak içinde yer aldığımız coğrafyadaki diğer ülkelere bakıldığında ne kadar ileri bir adım olduğu görülecektir. Cumhuriyet, bizi bu coğrafyanın değil çağdaş dünyanın bir parçası haline getirmiştir.

Dün olduğu gibi bugünde içeride ve dışarıda, Cumhuriyetin faziletini kavrayamayan, Cumhuriyetin kazanımlarından yararlanmalarına rağmen Cumhuriyet değerlerini aşındırma, önemsizleştirme gayretinde ve Cumhuriyetin hedeflerinden sapma arayışında olan çevreler bulunmaktadır.

Yaklaşık 60 yıldır bu çevreler tarafından Cumhuriyete karşı yürütülen çalışmalara rağmen, Cumhuriyetin dimdik ayakta kalması, Cumhuriyetin kendisine sahip çıkan, koruma kararlarlığını gösteren kuşaklar yetiştirme konusundaki başarısının sonucudur. Cumhuriyet’in bu başarısı kuruluş felsefesinin kararlılığından kaynaklanmaktadır.

86. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin, terör dahil olmak üzere, karşı karşıya olduğumuz sorunların, sıkıntıların, tehdit ve tehlikelerin üstesinden geleceğine kesin inancımla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Cumhuriyet kurucularını şükranla anıyor, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. “



Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal;

“Büyük Önder Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, bizlere bırakmış olduğu en büyük mirastır. Onun liderliğinde elde ettiğimiz zaferlerle ve geçmişimizle gurur duyuyor, geleceği emanet ettiği gençlerimizlede ileriye güvenle bakıyoruz.

86ncı kez bu mutlu ve gurur dolu günü çoşku ile birkez daha kutluyacağız. Bağımsızlığımız uğruna dökülen kanları hep hatırlamalı, en değerli manevi varlığımızın Türkiye Cumhuriyeti olduğunu asla unutmamalıyız. Cumhuriyet ile birlikte meydana gelen Türk Ulusu, yine Cumhuriyet ile birlikte dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olmuştur. Hak ve hürriyetlerinden yoksun toplumlar tarih sahnesinden bir bir silinirken şanlı tarihi ile Türk Ulusu 1923’ten beri dimdik ayaktadır. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde öncelikle başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere bu uğurda canını hiçe sayan tüm aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, halkımızın bu mutlu ve gururlu bayramını kutluyorum.”



Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ;

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde zorlu mücadeleler ve fedakarlıklarla kurulan cumhuriyetimizin 86. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Çağdaş, demokratik ve laik Türkiye’nin temellerinin atıldığı Cumhuriyet Türk ulusunun en büyük atılımı ve Büyük Atatürk’ün en büyük devrimidir. Cumhuriyet kavramının içinde tüm ulusumuzun Mustafa Kemal Atatürk'e olan ortak inancı, bu inanç doğrultusunda verdiği mücadele ve kararlılık vardır. Ülkemizin bugün dünya devletleri arasındaki saygın ve onurlu duruşu laik, demokratik cumhuriyet anlayışıyla mümkün olmuştur.
Atatürk, Türk ulusuyla birlikte kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Cumhuriyet'in çağdaş kazanımlarına ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkarak korumak, onu geleceğe taşımak, genç kuşakların en önemli sorumluluğudur. Bu değerlerimize yönelik tüm tehdit ve tehlikelerin azim ve kararlılığımız karşısında yok olacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Yalova halkının ve ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum”



Altınova Belediye Başkanı Metin Oral;


DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ
Başkan Oral Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhuriyet’in temel gayesi, en basit ifadesiyle halkın meşru ve faydalı taleplerine yanıt vermektir. Bu gaye, cumhuriyeti bugünlere getiren bütün kurum ve kişilerin ana ilkesi olduğu gibi, bugünün yöneticilerinin de hedefidir. Altınova Belediyesi olarak bu hedeften hiçbir şekilde ve hiçbir zaman sapmayacağımızı bu vesileyle tekrarlamak isterim. Amacımız, cumhuriyeti ve cumhuriyeti oluşturan cumhuru yüceltmek için hiç durmadan çalışmak olacaktır.
MODERN ŞEHİRCİLİK
Milli mücadele yıllarında istiklalimizden vazgeçmeyerek var olma şuurunu ortaya koyduğumuz gibi zaman içinde yaşayacağımız her sıkıntılı dönemi de aynı ruh ve inançla aşmaya kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın sağladığı güçle, milletimizin fazlasıyla layık olduğu parlaklıkta bir geleceğe doğru hızla yol almaktadır. Bizde, Altınova Belediyesi olarak ilçemizin altyapısıyla, üstyapısıyla, çevresiyle, modern şehircilik anlayışıyla çağın gereklerine uygun olarak, geleceğin modern şehirlerinden biri haline getirmek için çalışıyoruz.
NİCE YILLARA
Dünyanın yaşadığı değişim ve dönüşüm sürecini, ağır bedeller ödemeden, milli hedeflerimize halel getirmeden yaşayabilmek için iyi bir tarih şuuruna ve gücünü milletten alan bir vizyona sahip olmak zorundayız. Çünkü içinde bulunduğumuz bölgenin konumunu okuyabilmenin yegane anahtarı budur. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılını, hep birlikte şanla, şerefle, huzur ve refah içinde, barış ve esenlik içinde, coşkuyla kutlayacağız. Cumhuriyetin 86’ıncı yaşını idrak etmenin gururuyla, büyük önder Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Büyük Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, aydınlık bir geleceğe doğru daha nice yıllar boyunca birlik ve beraberlik içinde yürümeyi diliyorum.”



AKP Yalova İl Başkanı Orhan Veli Döğüşcü;

“Cumhuriyet ; milletimiz için aydınlık geleceğe uzanan yeni bir dönemin başlangıcıdır.Bu yıl 86. yılını da Bayram olarak kutladığımız Cumhuriyet ; atalarımızın , yapmış oldukları büyük mücadeleler sonucunda, kazanarak bizlere bıraktığı kutsal bir emanet bir armağandır.
29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetle birlikte milli, demokratik, laik ve çağdaş bir devletin temelleri atılmış, ülkemizde her alanda büyük gelişmeler kaydedilmiş, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ortaya koyduğu ilke ve inkılaplar doğrultusunda topyekün bir kalkınma hamlesi başlatılarak, halk fakirlikten zenginliğe, cehaletten bilgiye ve geri kalmışlıktan çağdaşlığa doğru bir hamlenin içine girmiştir.
Milletimiz; Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları Cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir.Milletimizin birliği,beraberliği,kardeşliği, kararlılığı ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi, geçmişte olduğu gibi bugünde takdire şayandır.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86. yıldönümünü münasebetiyle, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anar, Milletimiz ve Yalovalı hemşehrilerimizin bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”



CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel;

“Cumhuriyetimizin 86. yıldönümünü ulusça coşkuyla kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, Türk ulusunun birliği, beraberliği, mücadele azmi ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle “imkânsızı” başardığı yokluklar içinde verilen bağımsızlık savaşının sonucunda kurulmuştur.

Cumhuriyet, Tebaalıktan yurttaşlığa, cemaatten topluma, teokratik zihniyetten laik anlayışa, dogmatizmden özgür düşünceye, zorbalıktan hukuka, din sömürücülüğünden dine saygı anlayışına geçişi sağlamıştır.

Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyetimizin değerleri, kurumları, hedefleri ülkemizi kalkındırmış, milletimizi bu değerler etrafında birleştirmiş, kaynaştırmıştır.

Muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde olan Cumhuriyet’le birlikle ulusumuz bir çok alanda muasır medeniyet seviyesini yakalamıştır.

Milletimizin bu gerçeğin farkında olduğuna, ulusal bağımsızlığına ve birliğine yönelen bölücü, gerici, yıkıcı ve ayrılıkçı hareketlere prim vermeden Cumhuriyet’ine sahip çıkacağına, Cumhuriyet’i ilelebet yükselteceğine ve sürdüreceğine olan inancım tamdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı zamanda partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu ve ilk Genel Başkanı olması, bize Cumhuriyete ve cumhuriyetin kazanımlarına kararlılıkla sahip çıkma konusunda daha büyük görevler yüklemektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi, laik cumhuriyetimize ve ulusal birliğimize yönelen tehditlerin farkındadır ve bu tehditlere karşı mücadelesini yılmadan sürdürmektedir.

Son günlerde, ulusal birliğimize yönelik tehlikeler ihtiva eden açılımcıların milletimizin birliğine yönelen açılım faaliyetlerine karşı dimdik ayakta duran da Cumhuriyet Halk Partisidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milletimizin bağımsızlığının, birliğinin sağlanmasında ve sürdürülmesinde kahramanca mücadele etmiş şehitlerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, Yalova’lı hemşehrilerimin ve Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”



MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular;

“29 Ekim ülkemiz ve milletimiz için oldukça önemli bir değere sahiptir. Çünkü bu tarih Türk Milletinin son kalesinin bağımsızlığını ilan ettiği gündür. Büyük Nutuk’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de bahsettiği şekliyle biz Türk Milleti için en büyük bayramdır.
Bu yıl 29 Ekim’i içimiz kan ağlayarak, gözlerimiz yaşlı bir şekilde kutlayacağız sanırım. 29 Ekim’in ruhunu yaratanlar, Devletimizin bekası için gözünü dahi kırpmadan canını veren, kanıyla şerefli bayrağımıza renk veren, can veren şehit ve gazilerimize bugün dolaylı olarak hakaret eden davranışlar sergileyen bir kabinece yönetilmekteyiz. Türk milleti, tarihinde yaşamadığı bir yönetim sefaletine, güvenlik rezaletine ve ihanet tablosuna son günlerde yakından şahit olmaktadır.
Hükümetin “yıkım projesi” yaşanan gelişmelerle birlikte saklanılamayacak boyutlarıyla açılmış ve bütün hıyanet ortaya dökülmüştür. Milli bekâ, milli kimlik, milli varlık ve kardeşlik için duyduğumuz kaygı verici gelişmelerin tamamı ve öngörülerimiz maalesef gerçekleşme yolunda hız kazanmıştır.
“İyi şeyler olacak” sözünden itibaren son altı ay boyunca yaptığımız bütün ikazlar şimdi yerine oturmaya ve milletimiz süreci daha net görmeye başlamıştır.
Başbakan Erdoğan’ın “açılım”, İmralı Canisinin “yol haritası” adını verdiği yıkım sürecinin kurdelesi “devlet kararı” kılıfı ile Kandil kadroları tarafından alkışlarla Habur sınır kapısında kesilmiştir.
Öteden beri iddia ettiğimiz gibi AKP ve PKK işbirliği, Başbakan ve İmralı dayanışması bütün yönleriyle gün ışığına çıkmıştır. Hükümetin memurları ve güvenlik güçlerinin müşahitliğindeki karşılama komiteleri PKK’lılara özel misafir muamelesi yapmış, adalet makamları sokağa salıvermek için yarış içine girmişlerdir. Ve üstelik bu alçaklıklar, yıkımın taşeronu Başbakan tarafından memnuniyetle karşılanmış, hız kesmeyen rezaletlerin devamının beklendiği müjde ve ümitle açıklanmıştır.
Cumhurbaşkanının müjdesinden umutla bütün yaz ayları boyunca olumlu bir şeyler bekleyen milletimiz Cumhuriyetin haftasında yaşanan bu iğrençlikleri görünce “açılım” ın yıkıma açılan bir kapı olduğunu anlamakta gecikmemiştir. Aziz milletimiz görmüştür ki Şahadet ile ihanet, ay yıldızlı bayrak ile paçavra, gazi ile terörist, alçaklık ile kahramanlık, pişmanlık ile küstahlık AKP’nin lügatinde yer değiştirmiştir.
Ne sınırdan giriş yapan hainlerde bir teslimiyet, mahcubiyet ve nedamet hissi vardır; ne de bunları kucaklayan Başbakan Erdoğan’da utanma, sıkılma ve pişmanlık emareleri görülmüştür. Bu karanlık manzarada, katile “sayın” diyen hainlerle, şehide “kelle” diyen zihniyet temsilcisi PKK paçavraları altında sınırda buluşmuştur. Vatan uğruna şahadete ulaşmış yiğitlerimiz, gazi olmuş evlatlarımız, ömrünü vatanın ve milletin bütünlüğüne adamış vatandaşlarımızın onurları, hatıraları ve yadigârları ayaklar altına alınmıştır.
Yüreğinde vatan sevgisi, gönlünde millet sevdası, hayallerinde ay yıldızlı albayrak olan hiçbir aziz millet evladının sessiz kalamayacağı ağır bir tahrik karşımızdadır. Türk milletinin sabrı ve direnci sınanmak istenmekte, önümüzde olması muhtemel daha vahim gelişmeler karşısında göstereceği tepkiler test edilmeye çalışılmaktadır. AKP zihniyeti sonunda PKK’nın yıllardır yapamadığını yapmayı başarmış, bir yanda teröristlerin ardından gözyaşı dökerken, öte yanda şehadeti ve gaziliği incitmiş, derinden yaralamış ve kamu vicdanını kanatmıştır.
Aziz şehit aileleri ve gazilerimiz büyük bir infial ile kendilerine verilen nişan, madalya ve beratları iade etmek üzere yurt çapında tepkiler göstermeye başlamışlardır.
Zafer bayramını kutladığımız şu günlerde halkımızı infiale sürükleyecek olaylardan kaçınmak zorundayız. Unutmamalıyız ki Türk Milleti bütün olduğu zaman güçlü bir millettir. Oynanan oyunlara karşı daima açık gözlü olmalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle Bu vatan için can veren şehit ailelerimiz ve gözünü kırpmadan kan veren gazilerimiz başta olmak üzere bütün Türk Milletinin Bayramını kutlarız.”




DP Yalova İl Başkanı Muhammed Sarıoğlu;

“Birinci dünya savaşının ardından dağılan, parçalanan, her yönden işgal edilen Osmanlı imparatorluğunun külleri içinden milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği Milli Mücadele ve ulaşılan zaferle bugünkü Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.

İstiklal Savaşında yaşanan yoksulluklar, zorluklar, karakteri bağımsızlık olan milletimizin iman ve azimle mücadele etmesine engel teşkil etmemiştir.

Kimi çevrelerin şartları en kötü, karanlığı en koyu, ümidi en zayıf gördüğü, işgalci güçlerle işbirliği yapmayı ve mandacılığı tercih etmeyi en akılcı yol olarak dile getirdiği bir zamanda, Mustafa Kemal Atatürk’te milli kimliğinin liderliğini bulmuş, I. Dünya Savaşının galiplerine Türkiye’nin bağımsızlığını kabul ettirmiş olan milletimizin bu azim ve kararlılığı bugün de yolumuzu aydınlatıyor.

Millet iradesini esas alan bir rejim olarak cumhuriyet, İstiklal Savaşını şekillendiren Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin olduğu kadar, ülkemizin modernleşme, kalkınma, gelişme istikametindeki iki yüz yıllık yolculuğunun da doğal bir sonucudur.

Nitekim bu yüzden “çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak isteyen” ülkemiz cumhuriyetle demokrasiyi birleştirmiş, haklar ve hürriyetler temelinde vatandaşlarının barış, huzur ve refah içinde yaşayacakları şartları inşa etme yolunda dev adımlar atmıştır.

Bu siyasal ve sosyal zemin, “Farklılık içinde birlik” anlayışı çerçevesinde “kaderde, kıvançta, tasada” yaşanan ortak geçmişi geleceğe taşıyacak olan en önemli unsurdur.
Bütün bunların ötesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği ve dirliğine karşı gaflet, dalalet içinde bulunanlar kadar, kimi uluslar arası güçlerle sefil çıkarları için işbirliği yapanlar da milletimizin bu asil karakterini hüsrana uğrayacaklarının kesin bir kanıtı olarak mutlaka hesaplarına katmalıdırlar.

86 yıl içinde büyük başarılar gerçekleştiren, ekonomiden toplumsal hayata ve uluslar arası alana kadar onurlu, güçlü bir toplum ve devlet oluşturan milletimiz, sonsuzluğa akan tarih içinde asaletine ve misyonuna yakışır atılımlarla dünyanın büyük güçleri arasına girecek, hakkın ve adaletin uluslar arası düzeyde gerçekleşmesi davasının da kararlı bir takipçisi olacaktır.

Bu anlayış ve bu tarih bilinciyle Cumhuriyetimizin ebediyen yaşamasına yönelik iman ve irademizi ifade eder, başta Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimize hizmeti geçen değerli büyüklerimiz ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anar, Cumhuriyetimizin 86. yılının tüm milletimize kutlu olmasını dilerim”
Türkiye Partisi Yalova İl Başkanı Cem Sadıker; “29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet, Türk ulusunun çağdaşlığa uzanan yolunu aydınlatan engin bir meşaledir.
Cumhuriyet, aynı zamanda iktidarın belli bir sınıf ya da zümreye ait olmaktan çıkarılarak; hanedanlığın kaldırıldığı, herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu modern vatandaşlığın da temelini oluşturur.
Çağdaş uygarlıkla bütünleşmiş, dünya ile rekabet edebilen ve uygarlık ailesinin güçlü ve saygın bir üyesi olmuş Türkiye; hepimizin heyecanla benimsediği, ulusumuzun ortak arzusudur.
Ulu Önder Atatürk’ün çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak, onu aşmak olarak ortaya koyduğu ve ulusumuzun da coşkuyla benimsediği ideal, Cumhuriyet ile ifadesini bulmuştur.
Cumhuriyetin ilanının 86.yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde, laik ve demokratik cumhuriyete sahip olmanın onurunu bize yaşatan, devletimizin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü ve bu uğurda canlarını, kanlarını veren şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, varını yoğunu ortaya koyarak bu vatana sahip çıkan yüce Türk milletine saygılarımı sunuyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm Yalova halkının ve Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”



AKP Altınova İlçe Başkanı Muzaffer Öztürk’ün mesajı şöyle:

“Cumhuriyet; esarete boyun eğmeyip, vatanı ve değer yargıları uğruna verdiği milli mücadelede, top mermilerine göğsünü siper ederek, hiçbir millete nasip olmayan kahramanlık destanları yazan ve adını tarihe altın harflerle kazdırtan milletimizin, dünya milletleri arasındaki şerefli yerinin bir sembolüdür. Huzur ve güven içinde, bu şerefli günün 86. yıldönümünü kutlamanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın sağladığı güçle, milletimizin fazlasıyla layık olduğu parlaklıkta bir geleceğe doğru hızlı ve emin adımlarla yol almaktadır.
BÜYÜK MESAFE
Cumhuriyeti yaşatmanın bir anlamı da, yaptığımız her işte bir vatani görev duygusunun açığa çıkmasıdır. Bizler, her işimizde bunu vatani görev, milli görev hissini taşıyoruz. Milletimiz için, ülkemiz için, devletimiz için çalıştığımızı bir an olsun unutmuyoruz. Bayrağımızın dalgalanışı, Cumhuriyetimizin yükselişinde bizim emeklerimizin de bir yer tuttuğunu görmenin derin heyecanlarını yaşıyoruz. Ülkemizi, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşımak, güçlü ve aydınlık yarınlara kavuşturmak için yapılan özverili çalışmalar sayesinde, ekonomik özgüven yeniden kazanılmış, Türkiye’nin her köşesinde büyük imar ve inşa hareketi başlatılmış, yok olmaya başlayan insani değerler ön plana çıkartılmış, bölge ve dünya siyasetinde lider ülke olmaya aday konumuna gelinmiş, medeniyet zirvesine giden yol da büyük mesafe kat edilmiştir. Bu vesileyle; bütün şehitlerimizi hürmet ve minnetle anıyor, gözyaşlarıyla değil, neşe ve coşkuyla geçireceğimiz nice Cumhuriyet Bayramlarına hep birlikte kavuşmayı diliyorum.”



Temel Coşkun;

“Milletimizin, Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde yürüttüğü Milli Mücadele'nin uzun ve çileli yıllarından sonra, memleketimizi işgal eden emperyalist devletlerin mağlup edilmesiyle 29 Ekim 1923'te TBMM tarafından ilan edilen Cumhuriyet'in 86. Kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız.
Geride bıraktığımız 86 yıl içinde Cumhuriyetimiz gelişip olgunlaşmıştır. Ancak bu kolay ve zahmetsiz olmamıştır. Çünkü 1. Dünya savaşında çeşitli cephelerde yüz binlerce yetişmiş evladını kaybeden milletimiz, akabinde tüm kıt imkânlarını seferber ederek İstiklal Savaşını ve kurtuluşu gerçekleştirmiştir.
Cumhuriyet, savaştan çıkmış, yorgun ve yoksul bir ülkenin kendi küllerinden adeta yeniden dirilişi ve var oluşudur. Cumhuriyet, milletimizin ve ülkemizin var olma mücadelesini başarması için yeni bir ruh ve dinamizm getirmiş ve yeni hedefler koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk "Çağdaş bir Cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir" sözü ile Cumhuriyetin temel amacını en iyi biçimde ortaya koymuştur.
Türkiye Cumhuriyeti'nin korunması ve yaşatılmasında hepimize görevler düşmektedir. Atatürk'ün Cumhuriyetle yaktığı aydınlanma meşalesini söndürmeden taşıyacak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız.
Bu konudaki en büyük güvencemiz, Cumhuriyet fikrinin kaynağı ve dayanağı olan milletimizdir. Milletimizi refaha ulaştırmak için özveriyle, yılmadan çalışmalıyız.
Daha güzel yarınlar için, yaşamın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörü ve barışı, karanlık yerine aydınlığı seçmeliyiz. Milletimize, Devletimize ve Demokrasimize inancımızı her koşulda korumamız, mutlu yarınların kurulabilmesinin de anahtarı olacaktır.
Bu vesile ile Cumhuriyet Bayramınızı kutlarken hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.