Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

24 Numaralı Parseli Yeniden Arap Yatırımcı Aldı

Yalova'da belediye tarafından 5 parça halinde ihaleye çıkan Arbortetumun 13 dönümlük 24 numaralı parselini yeniden bir Arap yatırımcı aldı. Aynı parseli daha önceden Merosa isimli şirket almış ancak daha sonra ihaleden çekildiğini duyurmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
24 Numaralı Parseli Yeniden Arap Yatırımcı Aldı

Arboretum'un 23 ve 24 numaralı parselleri Yalova belediyesi tarafından ihaleye çıkarıldı. 23 numaralı parsele talip çıkmazken 13 dönümlük 24 numaralı parsele bir Arap yatırımcı talip oldu. Belediye Encümen Salonunda ki ihaleyi 16 milyon TL veren Suudi Arabistan sermayeli Alsuhaim Gayrimenkul Yatırım Dış Ticaret Sanayi LTD. ŞTİ. isimli firma kazandı. İhale çıkışında açıklama yapan firma yetkilisi vekili Zekeriya Demir, "Burada turizm amaçlı bir tesis düşünüyoruz. Yalova'ya hayırlı olsun" dedi.

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer'de 23 numaralı parsele talip çıkmadığını bu parselin ihalesinin 2013 yılının Ocak ayında yeniden gerçekleştirileceğini dile getirdi. 24 numaralı parselin ise Arap yatırımcı Alsuhaim Gayrimenkul Yatırım tarafından alındığını dile getiren Özsümer, "İhaleyi 16 milyon TL veren Arap sermayeli şirket kazandı. İhale onaylanırsa satış gerçekleştirilecek" diye konuştu.

24 numaralı parsele daha önceden de Arap sermayeli Merosa isimli şirket talip olup ihaleyi kazanmıştı. Ancak Merosa isimli şirketin sahibinin Suudi Arabistan Kralı Abdullah olduğu söylentileri ihaleye damga vurmuştu. Konuyla ilgili Yalova belediyesi ve Merosa adlı şirket birer açıklama yaparak Suudi Arabistan Kralı'nın şirketle bir alakası olmadığını bildirmişti. Bir süre sonra da Merosa ihale şartlarını yerine getirmediği için ihale iptal edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.