Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova ve Batum Arasında Ticari İlişkiler Arttırılacak

Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Gürcistanın Batum Şehri ile Yalova arasında ticari ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi için kolları sıvadı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova ve Batum Arasında Ticari İlişkiler Arttırılacak

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) ile Batum Sanayi ve Ticaret Odası arasında 2011 yılının Eylül ayında kardeşlik anlaşması imzalanacak.
YÜSEM yeni bir projeye önderlik yapıyor. Türki Cumhuriyetler’le Yalova arasındaki ticari koridor durumundaki Gürcistan’ın Batum şehri ile Yalova arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin kuvvetlendirilebilmesi için her iki şehrin ticaret ve sanayi odaları arasında kardeşlik anlaşması imzalanacak. YÜSEM Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak Haziran ayı başında gittiği Gürcistan’da Türkiye’nin Gürcistan Büyük Elçisi ile görüşmesi esnasında gündeme gelen konuyla ilgili bilgiler verdi. Her iki şehir açısından da büyük önem taşıyan bu protokolün Eylül ayında imzalanmasının hedeflendiğini dile getiren Adak, “Haziran ayı başında çeşitli temaslarda bulunmak adına Gürcistan’a gittik. Burada Türkiye’nin Gürcistan Büyükelçisi ile de görüşme imkanı bulduk. Bu görüşmede Yalova ile Gürcistan’ın Batum şehri arasındaki ticari ilişkilerin kuvvetlendirilmesi için çalışma yapılması gündeme geldi. Bizde Batum Sanayi ve Ticaret Odası ile YTSO arasında bu bağın kurulması için adım attık. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, YTSO Başkanı Celal Özel ve Yalova Üniversitesi adına ben Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantıda sadece sanayi ve ticaret odaları bazında değil kentler bazında ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi kararı çıktı. Bu kapsamda Eylül ayında Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve YTSO Başkanı Celal Özel ile birlikte Batum’a giderek görüşmeler yapacağız. Ardından da hem her iki kentin Ticaret ve Sanayi Odaları hemde kentler bazında kardeşlik protokolü imzalanması için somut adımlar atacağız. Bu protokol Türki Cumhuriyetlerle sıkı iş ilişkileri olan Yalova açısından önem taşıyor. Zira Gürcistan Türki Cumhuriyetler ve Türkiye arasında ticari bir koridor oluşturuyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.