Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Makine İhtisas OSB, Patika Projesi İle Girişimcilere Destek Olacak

Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 12. Kalkınma Planı'nda yer alan PATİKA Projesi'ne dahil olarak girişimcilere önemli bir destek sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Makine İhtisas OSB, Patika Projesi İle Girişimcilere Destek Olacak

PATİKA Projesi kapsamında Yalova Makine İhtisas OSB, İstanbul, Kocaeli ve Yalova'daki girişimcilerin ticarileştirme faaliyetlerine destek olacak. Projede ülkemizin seçkin 6 üniversitesi ve Bilişim Vadisi de yer alıyor. Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz" dedi. Özdemir, PATİKA Projesi'ne tek OSB olarak dahil olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, girişimcilere her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını söyledi.

PATİKA Projesi Nedir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından desteklenen PATİKA Projesi, girişimcilerin projelerinin patent ve faydalı model başvurusuna ve değerlemesine teşvik edilmesini amaçlıyor. Projenin hedefleri arasında TRL seviyesinin yükseltilmesi, teknoloji transferi işlemleri ve ticarileştirme faaliyetlerine aracılık edilmesi yer alıyor. Uygun şartları taşıyan girişimciler, 20 Mayıs 2024 tarihine kadar TÜRKPATENT'in resmi web sitesi üzerinden PATİKA Projesi'ne başvurabilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.