Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’lı Çiçek Üreticilerine Eğitim Semineri

SASBÜD tarafından düzenlenen “Başarılı Yönetimin Sırları” isimli seminerde konuşan Doç.Dr. Resül İzmirli piyasalardaki rekabet şartlarının ezici hale geldiğini ve üreticilerin ayakta kalabilmeleri için kendilerini çağa entegre etmesi gerektiğini söyl

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2007 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Piyasa şartlarına uyum gösterme ve rekabet piyasalarında ayakta kalmanın püf noktaları konusunda derneğe üye üreticilerin yanı sıra il genelindeki tüm çiçekçileri bilgilendirmeyi hedefleyen SASBÜD, Elegance Resort Otel’de SARVAS Danışmanlık ve MBH Grupla birlikte bir eğitim semineri düzenledi. TGRT Haber’de yayınlanan “İş Dünyası” isimli programın yapımcısı Doç.Dr. Resül İzmirli’nin konuşmacı olarak katıldığı “Başarılı Yönetimin Sırları” konulu seminere ildeki üreticilerde yoğun ilgi gösterdi. İzmirli’den önce katılımcılara hitap eden SASBÜD Yönetim Kurulu Başkanı Selami Doğancı, “SASBÜD olarak bugüne kadar toplam 181 eğitim semineri düzenleyerek üreticilerimizi her alanda bilgilendirmeye çalıştık. Bugün 182 ncisi düzenlenen seminerle de değişen piyasalar ve Global ekonomik düzen içerisinde ayakta kalabilmenin inceliklerini bu işin uzmanı olan bir kişiden dinlemek istedik. İnanıyorum ki bu seminer sonunda edindiğimiz bilgiler sayesinde ufkumuz daha da genişleyecek” dedi.

Üreticilerin alkışları arasında sahneye gelen Doç.Dr. Resül İzmirli ise “Dalgalı bir nehir” benzetmesi yaptığı piyasalar da yaşanan değişiklikleri ve bu değişim içerisinde ayakta kalmanın inceliklerini üreticilerle paylaştı. Değişen Dünya düzeni içerisinde ekonomik çarklarında eskisinden çok farklı işlediğine vurgu yapan İzmirli, “Alvin Toffler isimli yazar 90’lı yılların başında yazdığı “3 ncü Dalga” isimli kitabında günümüze vurgu yaparak çağımızın Bilgi ve İletişim Çağı olacağını öngörmüştü. Günümüzde bu öngörünün doğruluğu ortaya çıktı. Gerçektende artık çağımız Bilgi Çağı’dır. Bilgi paylaşımı, ulaşım, teknoloji ve insan hakları gibi birçok konu çağımızda zirvede bir kullanım alanına ulaştı. Gümrük duvarları yıkıldı. Dünya artık Global bir köy konumuna geldi. Bütün bunlara bağlı olarak piyasa şartları, bu piyasalarda ayakta kalma ve rekabet şartları da ezici bir noktaya geldi. Türkiye’de bundan nasibini aldı. Artık ülkemizdeki her sektördeki üreticilerin bu rekabet şartları karşısında ayakta kalabilmeleri için kendilerini çağa entegre etmeleri gerekmektedir. Bu entegrasyona da yönetim anlayışlarını değiştirerek başlamalılar. Dalgalı bir nehire dönen piyasalarda tüm dünyadaki şirketler çalışanlarını yetkilendirerek inisiyatif kullandırılmasını tartışıyor. Türkiye’deki tüm üretim sektörleri de bu anlamda bir yenilenmeden geçmeli” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.