Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İhracatta Dördüncü Sirada

Ticaret Bakanlığı'nın yılın ilk çeyreğine ilişkin ihracat verileri açıklandı. Verilere göre Yalova, 99 milyon dolarlık artışla ihracatını en çok arttıran dördüncü il oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova İhracatta Dördüncü Sirada

Ticaret Bakanlığı, yılın ilk çeyreğinde Yalova'nın da aralarında yer aldığı 14 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisinin son 14 çeyrektir aralıksız büyüme gösterdiği ve bu yılın ilk çeyreğinde de ihracatın yüzde 3,6 artış ile 63,7 milyar dolar olduğu bildirildi. Ocak-Mart döneminde 14 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiği, 57 ilde de ihracatın arttığı belirtilen açıklamada, illerdeki ihracat artışlarının üretim, yatırım ve istihdam kapasitesini güçlendirerek yerel kalkınmaya katkı sağladığı ifade edildi.
Yalova, 2024'ün ilk çeyreğinde 337 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirerek, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını  yüzde 42,6 oranında artırdı. Bu artışla Yalova, Türkiye'de ihracatını en çok arttıran dördüncü il oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.