Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'dan 30 Ülkeye Çiçek İhracatı

Türkiye'nin çiçekçilik alanındaki tek ve ilk kümelenme modeli durumundaki Garden A.Ş, 3 bin 500 çeşit çalı, ağaç grubu ve mevsimlik süs bitkisi üretimiyle 30 ülkeye ihracat yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova'dan 30 Ülkeye Çiçek İhracatı

Türkiye’de kümelenme modelinin en önemli örneklerinden birisi durumundaki Garden A.Ş il ve ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlıyor. 42 firmanın kurduğu, şu an 36 firmanın aktif olarak üretim yaptığı Garden AŞ, çiçekçilikte Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olan Yalova'nın, ürettikleri bitkilerle dünya pazarındaki payını büyütmeye başladı. Ağırlıklı olarak burada çalı, ağaç grubu ve mevsimlik süs bitkilerini hem sera altı hem de açık alanda üreten firmalar, 3 bin 500 tür bitkiyle şu an İtalya ve Hollanda gibi söz sahibi ülkelerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapıyor.

Garden AŞ yetkilileri, 36 firmayla yaklaşık 3 bin 500 tür çalı, ağaç grubu ve mevsimlik süs bitkisi üretimi yaptıklarını ve Avrupa standartlarında üretim yaptıkları için çok sayıda ülkenin ürünlere yakın ilgisinin bulunduğuna dikkati çekti.

Garden AŞ'nin faydalarından biri de, daha önce ülkeye ithal olarak gelen bitkileri kendi arazilerinde üretmek. Yetkililer, "Artık öyle bir duruma geldik ki İtalya, Hollanda gibi çiçekçiliğin önde gelen ülkelerine ihracat yapmaya başladık. Bu da bizim için gurur kaynağı. Hem ülkemize hem Yalova'mıza döviz girdisi yapmak bizim gurur tablomuz oldu." dedi.

Bünyelerindeki 36 firmada yaklaşık 1500 kişinin istihdam edildiğini bildiren Garden AŞ yetkilileri, "Garden AŞ'yi çiçekçiliğin Kapalı Çarşısı olarak değerlendirebiliriz. Yalova'nın ikliminin çiçek üretimine uygun. 3 bin 500 tür olan üretimimizin 5 bine çıkarılması hedefliyoruz. Bunun yanında Avrupa ülkelerine bitkilerin ihracatını yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Yalova'dan 30 ülkeye çiçek ihracatı hedefiyle çalışmalar hızla devam ediyor. Bu sayede bölge ekonomisine önemli katkılar sağlanması ve tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılması amaçlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.