Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yabancı Esnaf Sayısı Artıyor

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Hüseyin Çetin son yıllarda hızla artan yabancı uyruklu esnaf sayısının Yalovalı esnafları olumsuz etkiler duruma geldiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2019 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yabancı Esnaf Sayısı Artıyor

Artan yabancı uyruklu esnaf sayısı Yalovalı esnaflar arasında tedirginliğe neden oluyor. 17 odadan 7 bin 797 üyesi bulunan YESOB’a üye olan yabancı esnaf sayısı da hızla artıyor. Konuyla ilgili bilgi veren YESOB Başkanı Hüseyin Çetin, “Ülkede ekonomide yaşanan çalkantı esnafı da olumsuz etkiliyor. Şu anda esnaflarımızın birçoğu günü kurtarma ve ayakta kalabilme çabasındalar. Buna bir de yabancı uyruklu esnaf sayısında ki hızlı artış eklendi. Yalova’da ki yabancı uyruklular çok sayıda işyeri açıyorlar. Özellikle emlak sektörüne yöneldiler. Bu emlak sektörünü durma noktasına getirdi. Esnafımız bu durumdan da son derece tedirgin. Ancak yasal olarak yabancıların ülkemizde işyeri açmasını sınırlayan bir yasa bulunmuyor. O nedenle de Yalova’da bulunan yabancı uyrukluların hızla işyeri açmaya başladılar” dedi.

3 ayda dükkan açıp kapatan esnaf var
Yalovalı esnafların ekonomik olarak ayakta durmakta zorlandıklarını vurgulayan Çetin, “Esnaf odasına kaydını yaptırıp işyeri açan 3 ay sonra da işyerini kapatan esnaflar oluyor. Birçok esnaf ayakta duramayacak halde. Esnaf Kefaret kooperatifi de kredileri azalttı ve kredi faizlerini de %5’den %8’e çekti. Bu durum bankalardan kredi çekmekte zorlanan esnafın elini ayağını daha da çok bağlıyor. Esnaf para kazanamaz halde ve geleceğe umutla bakamıyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.